Kajin: Legalizacijom bespravnih objekata Vlada je građane koji poštuju zakon napravila blesavim

0
Mnogi bespravni graditelji nisu dočekali legalizaciju.
Mnogi bespravni graditelji nisu dočekali legalizaciju.

- Odluka Vlade kojom se za stambeni objekt od 150 m2 određuje visina kazne odnosno naknade u visini od 2.800,00 kuna plus komunalna naknada, pljuska je svim građanima u Hrvatskoj koji su na legalan način sagradili svoje domove. Ja jesam za legalizaciju tih silnih objekata, ali ovakvom sramotnom odlukom Vlada je, sve poštene građane koji poštuju zakon i proceduru napravila „blesavim“ – rekao je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare, održanoj 26. kolovoza u Puli.

- Ovom odlukom poslana je jasna poruka građanima da se biti pošten i raditi po zakonu ne isplati. Ona će samo potaknuti „divlju gradnju“, a ne istu suzbiti. Zašto bi netko gradio u skladu sa zakonom kad će netko, sutradan sve to legalizirati i bespravnom graditelju uštedjeti „hrpu novaca i silno mnogo vremena i živaca - zaključio je Kajin.

Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a.
Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a.

U nastavku konferencije Kajin je pozvao ministra Karamarka da ne izvlači kosture iz ormara u predizborne svrhe, istraživanjem „zločina“ nakon Drugog svjetskog rata.

- Ovom istragom u „slučaju Boljkovac“ na djelu je ulizivanje desnom biračkom korpusu kako bi se opravdala uloga Kosor i Karamarka u lociranju, identificiranju i transferiranju Gotovine. Poručujem im ovim putem da im to ionako neće uspjeti, a jedino što mogu napraviti je posvađati Hrvatsku s cijelim svijetom. Kosor se u zadnje vrijeme posvađala s predsjednikom Josipovićem, Papom, a sada je očito odlučila zaratiti sa cijelim slobodoumnim svijetom, poručio je Kajin.

Potpredsjednik IDS-a  još je jednom naglasio antifašističke temelje Hrvatske kao i to da su skoro cijela Dalmacija s otocima i Istra dio Hrvatske samo zato što nas je antifašistička borba stavila uz bok pobjednicima, navevši da je bivša Jugoslavija bila među pet zemalja pobjednica u Drugom svjetskom ratu.

Na kraju obraćanja Kajin je prozvao Vladu i po pitanju imenovanja veleposlanika i sukoba s predsjednikom Josipovićem. Prema Kajinu, apsurdno je da se nakon što su dvije godine neka od najvažnijih diplomatskih predstavništva bila ispražnjena, imenuju veleposlanici koji ne slijede aktualnu politiku zemlje koju predstavljaju.

- Ako ministar Jandroković govori o SDP-ovom interesu kod imenovanja, on u biti govori koji je bio interes HDZ-a ovih 17 godina na vlasti otkako je Hrvatska neovisna: „Stvorili smo Hrvatsku – možemo sve što hoćemo.“ E pa ne može tako, poručio je na kraju Kajin. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA