U Banjolama pokazni kamp Arsenalove škole nogometa

0
 Ovaj je kamp prilika da gosti iz nekoliko vrlo poznatih europskih klubova u nedjelju možda izaberu neku novu buduću nogometnu zvijezdu iz naših krajeva
Ovaj je kamp prilika da gosti iz nekoliko vrlo poznatih europskih klubova u nedjelju možda izaberu neku novu buduću nogometnu zvijezdu iz naših krajeva

U Banjolama na travnjaku NK Banjole od 19. lipnja traje pokazni kamp Arsenalove škole nogometa, koji završava u nedjelju. Škola nogometa je, u suradnji s poznatim nogometnim klubom Arsenal iz Londona osnovana prije četiri godine, a ovaj je kamp prilika da gosti iz nekoliko vrlo poznatih europskih klubova u nedjelju možda izaberu neku novu buduću nogometnu zvijezdu iz naših krajeva, ili da se odluče uključiti u školu nogometa kao novi suradnici.

Robert Špiranec, voditelj kampa i predsjednik Arsenalove škole nogometa Virovitica-Hrvatska, kazao nam je da u kampu u Banjolama ovih dana trenira 40 dječaka iz Hrvatske i Bosne, koji su prošli selekciju igrača, a najbolji će dolaziti u Banjole i nadalje, gdje je u planu izgradnja velikog novog sportskog centra u vrijednosti nešto većoj od 30 milijuna kuna.

Sportski centar je u fazi izrade projekata te očekivanju dozvola, a vjerujemo da se do kraja ove godine može postaviti umjetna trava, rekao nam je Špiranec. Do početka iduće turističke sezone Špiranec očekuje, s obzirom na dobru podršku investitora, završetak prve faze izgradnje u vrijednosti polovine ukupne investicije, u što ulazi i početak rada Nogometne akademije te objekti spremni za javnu upotrebu.

Robert Špiranec
Robert Špiranec

Špiranec je također naglasio kako škola puno ulaže u najmlađe, i to ne samo po pitanju nogometna već i u opće školovanje, s ciljem dobivanja kompletnog igrača i obrazovanog mladog čovjeka. Takav pristup, zaključio je Špiranec, rezultira i velikim zanimanjem mladića za sudjelovanjem u Nogometnoj akademiji.

Da je tome tako potvrdio nam je i Mateo Skoko, desni stoper iz Banjola koji igra za NK Banjole (pioniri) i nogomet trenira već šest godina, a ovo mu je prvi puta da trenira sa ekipom iz Arsenalove škole nogometa, rekavši kako su uvjeti i treneri odlični, i kako je sve super.

- Treninzi nisu naporni, ali treba puno truda i rada, kao i u svemu u životu. Volio bih jednog dana sudjelovati i u Arsenalovoj školi nogometa, jer je to zaista velika šansa za daljnji napredak i san svakog mladog nogometaša, rekao nam je Mateo. Na pitanje koji mu je nogometni uzor Mateo je naveo Lionela Messija.

Mateo Skoko
Mateo Skoko
arsenalova skola 4.jpg
arsenalova skola 4.jpg

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa