U čišćenju vinkuranskog podmorja prikupljeno dva kubika smeća

0
Sudionici akcije čišćenja vinkuranskog podmorja
Sudionici akcije čišćenja vinkuranskog podmorja

Akcija čišćenja podmorja „Vinkuran 2015“ i to prva ovakve vrste, 7. lipnja uspješno je održana u vinkuranskom akvatoriju. Sudionici su krenuli s čišćenjem u 10 i čistili podmorje do 12 sati nakon čega je uslijedio zajednički ručak svih sudionika akcije. Nakon ručka Enco Crnobori, dopredsjednik i Adriana Hrelja, tajnica LAG-a južne Istre predstavili su Mjere ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

U akciji čišćenja podmorja je sudjelovalo četrdesetak ronioca i tridesetak mještana, a pomagao im je i Eko brod Dezinsekcije Rijeka. Mještani su pomagali oko prihvata smeća s brodica na kojima su veslali članovi ŠRD-a Vinkuran.

Sakupljeno je blizu dva kubika smeća, što je iznenađujuće malo u odnosu na očekivane količine, a to je svakako pozitivna vijest i indikator o podizanju ekološke svijesti, kako gostiju jahtaša tako i lokalnog stanovništva, rekla nam je predsjednica MO Vinkuran Mirna Mihovilović, koja je zaključila kako je ovakve akcije potrebno organizirati i nadalje, pošto se za ljetnih mjeseci na ovom području sidri mnogo jahtaša „na divlje“, te je za pretpostaviti da će i slijedećih godina biti smeća u moru.

Sudionici akcije bili su RK Centar Medulin, CPA Pula, Kpa Fažana, KPA Ariel, KPA Vitez wrecks, RSK Medulin, DPA Rabac, DVD Medulin i ŠRD Vinkuran.

Akciju čišćenja organizirali su Općina Medulin i MO Vinkuran, uz pomoć Med Eko Servisa d.o.o., Ronilačkog saveza Istarske županije, Ronilačkog kluba Centar Medulin, DVD-a Medulin te ŠRD-a Vinkuran.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa