Umag: Njemici razmijenio eure za bjeloruske rublje

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je jučer u Umagu, ispred hotela u Ulici prolaz Venecije, prilikom mijenjanja novca, prevario  67-godišnju njemačku državljanku, izvijestila je istarska policija.

Naime, nepoznati je muškarac ponudio oštećenoj razmjenu novca te joj je za 200 eura dao tri novčanice, za koje je njemačka državljanka naknadno utvrdila da nisu hrvatske kune, već bjeloruski rublji.

Policija traga za muškarcem  starim oko 50 godina, visine oko 160 cm, jače građe i smeđe kose, koji je bio odjeven u svijetloplave hlače i tamnu potkošulju, a na glavi je imao šiltericu i sunčane naočale.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa