Doživite let iznad Pazinske jame brzinom od 50 km/h (video)

0
Otvor jame se nalazi ispod 100 metara visoke litice
Otvor jame se nalazi ispod 100 metara visoke litice

Ukoliko želite ponijeti sa sobom sjećanje na nezaboravno iskustvo sa svog odmora u Istri, tada je Zip Line iznad Pazinske jame točno ono što tražite. Da čuvenu Pazinsku jamu upoznate s visine svakako je prilika koju treba iskoristiti i osjećaj kojeg je teško opisati!

Pazinska jama je prirodni fenomen nastao tokom rijeke Pazinčice. Njezin se otvor nalazi ispod 100 metara visoke litice, dok je podzemni dio dug otprilike 270 metara i završava jezerom.

Zip line Pazinska jama sastoji se od dvije linije. Posjetitelji započinju svoju avanturu s klisure podno Hotela Lovac. Prva je linija dugačka 220 metara i dostiže brzinu od 40 km/h, a vodi do dvorišta Kuće za pisce. Druga je linija nešto duža, oko 280 metara, no i nešto brža, pa tako omogućava uživanje u pogledu na jamu i poznati Kaštel iznad nje s 50km/h. Ova linija završava iznad pećine Babina kuća, na vidikovcu koji je dobio ime po znamenitom francuskom piscu Jules Verneu koji je u svom romanu Mathias Sandorf (1885.) pisao o Pazinskoj jami i Kaštelu.

Novouređenom stazom po liticama Pazinske jame, a u manje od pet minuta, ponovno se dolazi do mjesta odakle se kreće.

Maximalna težina osobe koja može sudjelovati je 120,00 kilograma. Mlađima od 16 godina potrebno je dopuštenje roditelja, dok se djeca lakša od 35 kilograma spuštaju u tandemu s vodičem Zip Line-a. Ekipa Zip Linea Pazinska jama prije preleta poduzima sve potrebne mjere sigurnosti.

Cijena ove nezaboravne avanture je 120 kuna po osobi, a u nju su uključena dva vodiča, osobna oprema koju vam namješta vodič (kaciga, pojas, kolotura), riječ dobrodošlice, tehnički opis zipline-a (duljina, brzina, visina, čelično uže, platforme), pravila ponašanja na zipline-u, vožnja na dvjema linijama (220+280 m), te pješačenje natrag do starta u trajanju od 5 minuta. Cjelokupno trajanje je od 25 do 50 minuta, ovisno o veličini grupe koja kreće na spust.

Ukoliko se nalazite u Istri, a ljubitelj ste adrenalina, Zip Line Pazinska jama pravo je mjesto za vas. Dobro došli!

Adresa: Šime Kurelića 4 (terasa Hotela Lovac), 52000 Pazin
Telefon: +385 (0)91 543 7718
Telefon: +385 (0)91 168 3126
E-mail: romina.brum@gmail.com
Web: www.facebook.com/pages/Zip-Line-Pazinska-jama/267067663307100

Radno vrijeme:
Sezonski - od 1. svibnja do 30. rujna, od 12,00 do 20,00 sati.
Izvan sezone - po dogovoru, ali najmanje pet osoba.
Rezervacija nije potrebna, ali se preporuča za grupe veće od deset osoba.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa