Umaški OraH protiv izgradnje šetnice na Zambratiji

0
Umaški OraH ne podržava u cijelosti izmjene plana uređenja Zambratije
Umaški OraH ne podržava u cijelosti izmjene plana uređenja Zambratije

Gradska organizacija ORaH-a Umag podržava izmjenu i dopunu DPU Zambratija, ali ne u cijelosti kako je ista predložena. Predmetnim planom predlaže se značajna devastacija pomorskog dobra osobito izgradnjom šetnice na istom, čemu se GO ORaH Umag značajno protivi. Naime, predloženim planom predviđena je izgradnja šetnice na samom pomorskom dobru. Predmetno ne smatramo dobrim rješenjem budući se u duhu održivog razvoja zalažemo za održiv turizam koji ovisi o sačuvanim izvornim prirodnim bogatstvima“, priopćio je umaški ORaH.

„Mišljenja smo da će se dozvolom daljnje betonizacije i devastacije u cilju očito razvoja masovnog turizma na području naselja Zambratija dogoditi upravo suprotno. Gradeći šetnicu na samoj obali, koja bi morala prelaziti preko poznate „pješćane plaže“ u naselju Zambratija opravdano postavljamo pitanje što će se autentično turistima imati tamo za ponuditi, ako se i pješćana plaža devastira.

Petra Kosanović Vrbat, predsjednica gradske organizacije ORaH Umag
Petra Kosanović Vrbat, predsjednica gradske organizacije ORaH Umag

Građani se protive ovako predloženoj izmjeni budući da smatraju kako se naselje Zambratija, ako izmjenjeni plan stupi na snagu, neće razvijati sukladno potrebama svojih žitelja nego isključivo prema interesima krupnog kapitala. GO ORaH Umag generalnog je stava da se prilikom izrade prostornih planova mora uvažiti i mišljenje žitelja pojedinog područja budući da se izmijenjenim prostornim planom, moguće pro futuro, dira u njihovo vlasništvo“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Petra Kosanović Vrbat, predsjednica gradske organizacije ORaH Umag.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa