Tridesetak ronioca očistilo podmorje marine Veruda

0
Sudjelovali su ronioci iz pet klubova: KPA Medulin, CPA Pula, KPA Uljanik, RK Loligo, Vodnjan i RK Mladost, Medulin
Sudjelovali su ronioci iz pet klubova: KPA Medulin, CPA Pula, KPA Uljanik, RK Loligo, Vodnjan i RK Mladost, Medulin

U Tehnomont Marini Veruda, 10. svibnja u suradnji s KPA Medulin, održala se šesta po redu ekološka akcija čišćenja podmorja – Eko 2015. Akcija je već tradicionalno upisana u kalendar ronilačkog saveza Istarske županije, a rezultat je suradnje Tehnomont marine Veruda i KPA Medulin.

Od 10 do12 sati podmorje marine Veruda čistilo je tridesetak ronioca iz pet klubova: KPA Medulin, CPA Pula, KPA Uljanik, RK Loligo, Vodnjan i RK Mladost, Medulin.

Među izvučenim otpadom nalaze se mnogi predmeti koji su u more dospjeli nepažnjom (metle, stolice, naočale, bokobran...), ali i veliki broj staklenih boca i limenki na mjestu priveza tranzitnih plovila, što je dokaz da gosti s godišnjim vezom mnogo bolje brinu o moru od tranzitnih gostiju koji u marini provedu tek noć ili dvije.

Nakon uspješne akcije uslijedilo je druženje i podjela zahvalnica klubovima u Tehnomontovom restoranu Volaria. „Očuvanje okoliša nam je od velike važnosti, nositelji smo Plave zastave od 1999. godine, a ovom akcijom, koja je već postala tradicionalna, cilj nam je proširiti područje našeg djelovanja i pridonijeti čistoći mora i kvalitetnijem okolišu“, poručuju iz Technomonta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa