Darko Banko iz Tinjana potpredsjednik Udruženja cestovnog prometa

0
Darko Vukadinović i Darko Banko
Darko Vukadinović i Darko Banko

Darko Banko, vlasnik tvrtke Banko transport iz Tinjana, izabran je za potpredsjednika Udruženja cestovnog teretnog prometa na sjednici održanoj 29. travnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu. Predsjednik Udruženja postao je Darko Vukadinović, direktor tvrtke La log iz Zagreba. Na sjednici je također izabrano Vijeće Udruženja a 28 članova i usvojen Poslovnik o radu.

Vukadinović je zahvalio na povjerenju i naglasio da očekuje konstruktivno i operativno djelovanje pri čemu je važan svaki član Udruženja.

„Ne mogu obećavati čuda, ali ću dati sve od sebe da se pokušaju riješiti problemi prijevoznika te da se njihov glas više čuje“, rekao je  on.

Darko Banko je kazao da će biti podrška predsjedniku Udruženja te će zajednički raditi na rješavanju problema.  

 Članovi Vijeća Udruženja naglasili su ključna pitanja koja se trebaju rješavati, primjerice pitanje registracije poluprikolica, pitanje trošarina goriva te minimalne satnice za rad u Njemačkoj, o čemu se očekuje i stav Europske komisije. Prijevoznici su naglasili i potrebu za uvozom radne snage te pitanje kabotaže jer će od 1. srpnja ove godine svaka zemlja EU posebno odlučivati o tome hoće li hrvatskim prijevoznicima dozvoliti kabotažu ili će produžiti odgodu na još dvije godine. Prijevoznici teretnog prometa također ističu i potrebu davanja poticaja ovoj djelatnosti kako bi bila tržišno konkurentna.            

 „Udruženje cestovnoga teretnog prometa proizašlo je iz dosadašnjeg Udruženja pri HGK, koje djeluje od 1994. godine, te iz njegove Grupacije teretnog prometa, u svrhu poboljšanja profitabilnosti poslovanja ove djelatnosti ugrožene krizom“, kazala je na sjednici Ljubica Herceg, direktorica Sektora za promet i veze HGK.

Istaknula je brojne poteškoće s kojima se prijevoznici teretnoga prometa susreću, poput nelikvidnosti, cijena goriva, nametima kod registracije vozila, kao i trošarinama te je istaknula kako će u sljedećem razdoblju jačati konkurencija ulaskom stranih prijevoznika na naše tržište.

„Zbog toga je osnivanje i djelovanje Udruženja od velike važnosti“, zaključila je Herceg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa