Poslovnom partneru vjerovali na riječ pa ostali bez novca

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara u gospodarskom poslovanju i prijevara.

Muškarca se sumnjiči da je u travnju 2010. godine dogovorio s 55-godišnjakom da će otkupiti njegovo poslovni udio u trgovačkom društvu, koje su zajedno osnovali te da će mu za to dati nekoliko stotina tisuća kuna. U uvjerenju da će 34-godišnjak poštovati dogovor, 55-godišnjak  je s njim potpisao sporazum o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu, no 34-godišnjak mu potom nije uplatio dogovoreni iznos.

Osim za kazneno djelo prijevare 34-godišnjaka se sumnjiči i za prijevaru u gospodarskom poslovanju odnosno da je, u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva iz Pule, u siječnju 2012. godine, od 37-godišnjeg muškarca zatražio posudbu nekoliko desetaka tisuća kuna, neistinito mu predočivši da će posuđeni novac vratiti. Nakon što mu je 37-godišnjak posudio dogovoreni iznos, 34-godišnjak mu je vratio svega nekoliko tisuća kuna.

Oštećeni su protiv osumnjičenog podnijeli kaznena prijave, a državno odvjetništvo poduzelo je daljnje mjere iz svoje nadležnosti, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa