Boćari Istrijane zlatni na turniru u Slavonskom Brodu

0
Boćari Istrijane na turniru u Slavonskom Brodu bili su neporaženi
Boćari Istrijane na turniru u Slavonskom Brodu bili su neporaženi

Članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana, vratili su se kući s upravo odigranog turnira na državnom nivou u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Slavonskom Brodu.

U žestokoj konkurenciji od 11 tročlanih ekipa iz cijele Hrvatske, boćari Istrijane, nakon tri odigrane utakmice bez poraza, stigli su u četvrt finale turnira gdje su pobijedili zagrebačku boćarsku ekipu. Ta ih je pobjeda dovela u finale s Boćarskim klubom Nada iz Požege, kojeg su pobijedili rezultatom 4:3 i osvojili 1. mjesto, bez ijednog poraza.

Turnir je bio namijenjen boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u tročlanim ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Pobjedničku Ekipu Istrijane činili su, Josip brkljača iz Pule, Ljerka Hrkač iz Ližnjana i Emil Jahović, također iz Ližnjana, uz pratnju trenera Davora Komara iz Pule i nacionalne boćarske sutkinje, Žoel Komar iz Pule. 

Ovo je inače drugi po redu ovogodišnji turnir ove tročlane ekipe, koja je u ožujku bila brončana na turniru u Zagrebu.

Slijedi Ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje će se održati u Zagrebu od 8. do 9. Svibnja. BKOSIŽ Istrijana, natjecat će se u sve četiri dozvoljene kategorije (tročlana ekipa u kategoriji BC2, par u kategoriji BC3 i dva para u kategoriji BC4).

Što se tiče prvenstva Hrvatske pojedinačno, 18. ožujka u Požegi je održano 2. kolo prvenstva Hrvatske, nakon kojeg i nadalje kao prvi vodi Davor Komar s pet odigranih utakmica i bez ijednog poraza, dok drugo mjesto uvjerljivo drži Melisa Osmanović, također boćarica Istrijane.

Inače, Istrijana se priprema i za domaćinstvo završnog 4. kola prvenstva Hrvatske, koje se planira održati u listopadu ove godine u Puli.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa