U Bujama osnovana podružnica Istarskih demokrata: Predsjednik Saša Jakšić

0
Vodstvo ID-a Grada Buje
Vodstvo ID-a Grada Buje

U Bujama je 26. travnja osnovana podružnica Istarskih demokrata. Za predsjednika podružnice izabran je Saša Jakšić, za potpredsjednika Dragan Kovačević, a tajnik je Matija Žigante.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsjednik stranke Damir Kajin, glavni tajnik Branko Ružić, potpredsjednici Eđidio Miletić i Vladimir Sladonja, te članovi predsjedništva stranke i podružnice Buje.

„Grad Buje nalazi se u vrlo teškoj situaciji, a o tome se premalo govori, naprotiv želi se stvoriti slika skromnog idiličnog grada, grada u kojem stanovništvo živi za zabavu, kulturu i sport. Ova slika može biti lijepa i idilična ali ona nije realna“, rekao je Saša Jakšić te nastavio:

„Ono što jest realno je da se proračun Grada svake godine smanjuje za nekoliko milijuna kuna, da je broj stanovnika u opadanju - što znači da se ne vidi perspektiva kvalitetnog življenja, da je broj razvojnih projekata stalno oko nule, da investitori ne vide pogodnosti ulaganja, da Buje nisu onakva turistička destinacija kakva bi mogla biti prema svojim kapacitetima, te da ne postoji niti jedan socijalni program u gradu“.

Program Istarskih demokrata za Grad Buje

Jakšić je rekao da postoji još cijeli niz problema o kojima će ID ubuduće više govoriti. „Optimizam je sigurno potreban, ali on mora biti zasnovan na realnim činjenicama i konkretnim, stručnim i dokazanim rješenjima i mjerama. Budući da smatramo da je glavni uzrok ovog problema nerazvijenost i opadanje gospodarstva, ID Buje razvili su program čija je osnova oporavak gospodarstva poticajnim mjerama za start-up poduzeća te male i srednje obrtnike, kao i za aktivno i profesionalno privlačenje investitora po definiranim kriterijima u skladu s Regionalnim operativnim planom Istarske Županije i Programom ukupnog razvoja grada Buja“, kazao je Jakšić.

Program Istarskih demokrata za Buje također obuhvaća i nov način pristupa punjenju proračuna Grada koji će se zasnivati na ostvarivanju prihoda iz sektora gospodarstva, novi koncept strategije turizma, nove socijalne programe te edukaciju za mlade baziranu na poslovnim znanjima i vještinama i pomoći kod pokretanja vlastitog posla. Program će biti predstavljen javnosti na slijedećim izborima.

S osnivačke skupštine bujske podružnice ID-a
S osnivačke skupštine bujske podružnice ID-a

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA