U subotu u Medulinu međunarodna smotra maslinovih ulja Ulika 2015

0
Natjecati su se mogli proizvođači koji su proizveli najmanje 50 litara maslinovog ulja s jednim ili više uzoraka
Natjecati su se mogli proizvođači koji su proizveli najmanje 50 litara maslinovog ulja s jednim ili više uzoraka

U Medulinu će se 25. travnja održati 10. međunarodna smotra maslinara i uljara Ulika 2015., a otvaranje manifestacije koja će se ove godine održati u medulinskom hotelu Park Plaza Hotel Medulin najavljeno je za 16,30 sati.

Na prošlogodišnjim manifestacijama posjetitelji su uz bogat program i korisna predavanja i degustirali redom vrhunska ulja, te će prema najavi predsjednika udruge Ulika Marija Crnoborija i ove godine mnogobrojna ulja osvojiti visoka priznanja.

Natjecati su se mogli proizvođači koji su proizveli najmanje 50 litara maslinovog ulja s jednim ili više uzoraka.

Program manifestacije započinje u 16.30 svečanim otvorenjem uz prigodni program DKUS Mendule i Serđa Valića, zatim slijedi u 17 sati pokazna rezidba maslina koju demonstrira Edi Družetić, potom u 18 sati predavanje pod nazivom Mjere ruralnog razvoja Ivanke Bervida, u

18 sati slijedi predavanje Aktualnosti i problematika zaštite, štetnici u 2014. godini (Paunovo oko, Svrdlaš, Maslinova muha) Edija Družetića, a u 19 sati osvrt na ovogodišnji panel šefice panela Anastazije Milardović.

 Potom je u 19.30 na rasporedu svečana dodjela priznanja i nagrada “Ulika 2015.”, nakon koje će se okupljeni gosti i sudionici okrijepiti i zabaviti na svečanoj zajedničkoj večeri uz nastup Magnolije, Vesne Nežić Ružić i Serđa Valića.

Organizatori ovogodišnje Ulike su već tradicionalno Poljoprivredna udruga Ulika iz Medulina, Općina Medulin i Turistička zajednica Općine Medulin.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa