U prometnoj nesreći kod Kaštelira troje poginulih

0
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

U sudaru dva automobila na cesti između sela Gedići i Dvori nedaleko Kaštelira, 13. travnja oko 17 sati smrtno su stradale tri osobe, a jedno je dijete ozlijeđeno. Sudarili su se Renault Megan i Ford Fusion pulskih registarskih oznaka, a jedno se vozilo nakon sudara zapalilo.

Za troje ljudi nije bilo spasa, liječnici su samo mogli konstatirati smrt dok je sreću u stravičnoj nesreći imao petogodišnji dječak sa zadnjeg sjedišta Forda koji je preživio nesreću pa je kolima porečke Hitne prevezen u pulsku opću bolnicu gdje je zbrinut. Kako doznaje 24sata dječak je izvan životne opasnosti i nije teže ozlijeđen.  

U Fordu koji se kretao iz Kaštelira u pravcu Poreča poginuo je vozač Mladen Rako (62) iz Rijeke i 80-godišnja suvozačica Dalia Rinaldis iz Kaštelira, koji su bliža rodbina ozlijeđenog dječaka. U Renault Meganeu koji se kretao iz pravca Poreča poginula je Iva Baldaš Pucko (35) iz Ohnići. Od siline udarca oba automobila su znatno oštećena dok se je Renault Megane odbačen s kolnika zapalio, a ugasili su ga porečki vatrogasci, piše 24sata.

Budući da se nije mogao utvrditi točan uzrok prometne nesreće, očevid je nastavljen i danas, u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić". Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je Ford, iz zasad neutvrđenih razloga, prešao na lijevu kolničku traku i kotačem izašao van kolnika, nakon čega je došlo do bočnog zanošenja vozila u desno te do kontakta s prednjim dijelom Renaulta, čija je vozačica skretanjem u lijevo pokušala izbjeći frontalni sudar.

Policijska uprava istarska poziva svjedoke prometne nesreće da se jave u Policijsku postaju Poreč ili na brojeve telefona 192 ili 052/533 039 kako bi se mogle utvrdili sve okolnosti nastanka prometne nesreće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa