Počinju radovi na izgradnji nove kanalizacijske mreže u sklopu EU Projekta Poreč

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Početkom ožujka počinju radovi u sklopu najvećeg projekta u javnom sektoru na ovim prostorima vrijednog ukupno 501.076.063,15 kuna. Grad Poreč je kao jedinica lokalne samouprave i njegovo komunalno poduzeće Odvodnja zajedno s partnerima – Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskim vodama i općinama Tar-Vabriga, Funtana i Vrsar, uspio od EU dobiti  bespovratna sredstva u iznosu od 370.796.286,73 kuna ili 74 posto ukupne vrijednosti projekta.

Radovi će započeti na izgradnji proširenja kanalizacijske mreže u naseljima Stancija Vergotini, Kukci, Nova Vas, Brčići te u dijelu naselja Bolnica. Ugovor za navedene radove sklopljen je sa zajednicom ponuditelja Ing – Grad d.o.o. Zagreb, Vodoprivreda Vinkovci d.d. Vinkovci i Zagreb – Montaža d.o.o. Zagreb na iznos od 63.206.972,75kuna (bez PDV-a).

U nastavku donosimo pregled radova na proširenju kanalizacijske mreže koji će započeti u ovom razdoblju:

* St. Vergotini

 Predviđeno trajanje radova  na izgradnji kanalizacijske mreže naselja St. Vergotini je 90 dana.Ukupno će se izgraditi 224 m tlačnog voda sa 1 crpnom stanicom te 2.693 m gravitacijskih kolektora. Ovim zahvatom omogućit će se priključenje 97 postojećih objekata na sustav odvodnje, odnosno otprilike 135 novih korisnika.

* Dio naselja Bolnica

Predviđeno trajanje radova na izgradnji kanalizacijske mreže dijela naselja Bolnica je 90 dana.Ukupno će se izgraditi 573 m gravitacijskih kolektora čime će se omogućiti priključenje otprilike 119 novih korisnika.

Kukci III faza - karta
Kukci III faza - karta

* Kukci

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Kukci trajati će 120 dana. Ukupno će se izgraditi dodatnih 1.429 m gravitacijskih kolektora čime će se omogućiti priključenje cca 457 novih korisnika. Na kanalizacijsku mrežu naselja Kukci spaja se i kanalizacijska mreža naselja Cancini.

Nova Vas
Nova Vas

* Nova Vas i Brčići

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Nova Vas i Brčići također će započeti u ožujku a predviđeno trajanje radova je 150 dana. Ukupno će se izgraditi 260 m tlačnog voda sa 1 crpnom stanicom te 4.105 m gravitacijskih kolektora. Ovim zahvatom omogućit će se priključenje 184 postojećih objekata na sustav odvodnje, odnosno cca 324 novih korisnika.

Direktor Odvodnje Poreč, Milan Laković ističe kako će se spajanjem 28 naselja na kanalizacijski sustav povećati broj kućanstva priključenih na sustav odvodnje otpadnih voda sa sadašnjih 63 na 90 posto. Time će se 6.300 novih domaćinstava s područja Grada Poreča spojiti na sustav javne odvodnje. Na kanalizacijski sustav spojit će se naselja – Varvari, Kukci, Gulići, Cancini, Stancija Portun, dio naselja Bolnica, Stancija Vodopija i Bašarinka, dio Peškere, Grbinovica, Červar Porat, Stari Červar, Mihatovići, Magrini, Blagdanići, Nova Vas, Brčići, Stancija Vergotini, Stancija Diklić, Valkarin, Musalež, Radoši, Kadumi, Buići, Žbandaj, Radmani, Molindrio i Mugeba. Uz napomenu kako je riječ o vrlo opsežnom zahvatu mole se svi građani za strpljenje pri njegovoj realizaciji

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa