Izabrani izvođači radova za izgradnju kanalizacije u središtu Pule: Vrijednost radova 56 milijuna kuna

0
Igor Stari, direktor Herculanea Pula (foto: Nenad Čakić)
Igor Stari, direktor Herculanea Pula (foto: Nenad Čakić)

Kao najpovoljnija ponuda za izgradnju glavnog obalnog kolektora Riva – II faza – Flaciusova ulica i glavnog kolektora Riva – III faza – Pula Centar, izabrana je ponuda zajednice ponuditelja JV Viadukt d.d. Zagreb, GP Krk d.d. Krk i GK Grupa Varaždin. Vrijednost ugovora za obje dionice iznosi 45.340.401,17 kn bez PDV-a, odnosno 55.768.693,44 kn s uključenim PDV-om. Odluka je to povjerenstva Svjetske banke o odabiru izvoditelja, objavljena je u službenom oglasniku Ujedinjenih naroda DG market, u Narodnim novinama kao i na službenim stranicama Hrvatskih voda.  

Osim ove, zaprimljene su još tri ponude i to: Strabag AG te tvrtki Vodotehnika d.d. – Grasa d.o.o. – Hidrocommerce d.o.o. te JV Centrogradnja d.o.o. – Hidroelektra niskogradnja d.d – Geotehnika - Inženejring d.o.o. U razmatranje je uzeta još ponuda tvrtke Strabag AG  kao potpuna u ponuđenoj vrijednosti od 48.639.173,85 kn bez PDV-a, dok su ponude tvrtki Vodotehnika dd – Grasa d.o.o.- Hidro commerce d.o.o. u iznosu od 47.485.951,85 kn bez PDV-a i zajednice ponuditelja JV Centrogradnjad.o.o. – Hidroelektra niskogradnja d.d – Geotehnika-inženjering d.o.o u iznosu od 43.473.686,55 kn odbačene jer nisu bile u skladu s uvjetima iz natječajne dokumentacije.

„Ovim ugovorom obuhvaćena je izgradnja fekalnih i oborinskih gravitacijskih cjevovoda u Flaciusovoj ulici (II faza) i na Rivi (III faza), od glavne pošte do ulaza u brodogradilište Uljanik (upravna zgrada) te dionica od zgrade Lučke kapetanije do vrata brodogradilišta Uljanik (otok). Planirani rok za izvedbu ovih radova je 17 mjeseci. U tijeku je priprema za potpisivanje ugovora o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena“, podsjetio je Igor Stari, direktor Herkulanee.
Dodao je kako je, završetkom izrade izvedbenog projekta dionice Uljanik u pripremi i postupak za objavljivanje natječaja za preostalu dionicu Uljanik (trasa unutar ograde brodogradilišta Uljanik)“. (R.M.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa