Učenici pulske Srednje ekonomske škole predstavili nagrađeni projekt

0
Nagrađeni učenici s mentoricom Slavicom Lončarić
Nagrađeni učenici s mentoricom Slavicom Lončarić

Na susretu kojeg je upriličila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci učenici 4.a razreda Srednje ekonomske škole Pula u pratnji mentorice i profesorice Slavice Lončarić prezentirali su projekt "Eko etno selo - Mići kažunići" koji je proglašen najkompleksnijim i najzanimljivijim na Nacionalnoj smotri turističke kulture održanoj u listopadu na Hvaru.

Zamjenica gradonačelnika uvodno je pozdravila prisutne te je kazala kako Grad vrlo rado podupire ovakve aktivnosti i projekte koji osim što su pokazatelji dobre prakse služe kao i motiv budućim generacijama učenika da svoje ideje pretoče u sličnu priču.

U ime Ekonomske škole profesorica Lončarić zahvalila se Gradu na pruženoj potpori pri realizaciji projekta te je ujedno iskoristila priliku da pobliže predstavi sam projekt i najavi daljnje aktivnosti. Učenici u sastavu Tina Perić, Sabina Softić, Marko Orbović i Samuel Brgić ovom su prilikom pokazali video uradak koji opisuje tijek samog projekta, od njegova nastanka pa do smotre na Hvaru.

Tema nacionalne smotre bila je „Stari zanati moga zavičaja“, a među stotinjak prijavljenih projekata pulska Ekonomska škola našla se među tri najbolje u kategoriji srednjih škola te je time dobila priliku da prezentira kulturno i prirodno nasljeđe te nematerijalnu baštinu svog kraja. Učenici su na svome štandu prezentirali istarske kažune te proizvode istarskih proizvođača. Kako je projekt "Eko etno selo - Mići kažunići" postigao zapažen uspjeh na smotri učenici Ekonomske škole bili su pozvani da u Splitu ponovno prezentiraju svoj projekt

Na nacionalnoj smotri turističke kulture
Na nacionalnoj smotri turističke kulture
.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa