Dajte mu da laje: Medo dobio Facebook stranicu podrške

0
Medo i njegov vlasnik Antun Šimunović (Foto: 24 sata)
Medo i njegov vlasnik Antun Šimunović (Foto: 24 sata)

Prvi pas u Hrvatskoj sa sudskom presudom Medo iz Peroja, dobio je svoju Facebook stranicu podrške jednostavnog naziva - Podrška za Medu. U samo jednom danu Medina stranica sakupila je više od 11 tisuća lajkova i taj broj konstantno raste.

Stranicu su uskoro preplavile fotografije pasa koji oko vrata nose papire s porukama: „Medo – heroj, a ne lajavac“ ili „I ja lajem za Medu“ .

Zanimljivo je da se na stranici javila i jedna veterinarka koja je željela ostati anonimna, te je istaknula kako odluka suda kojom se Medi zabranjuje lajanje od 20 do 8 sati, nije humana. Osim toga slučaj je nazvala namještaljkom, jer po njezinom poznavanju pasa, oni obično laju ili od radosti ili zbog čuvanja teritorija i slično.

Znači samo u određenim situacijama, a ne konstantno i bez razloga. „U ovoj priči se susjedi očigledno žele domoći novca, pa provociraju psa. Ne znam kako su dokazali njegov lavež, ali isto tako, lako se može dokazati da laje samo uz prisutnost stranaca“, napisala je anonimna veterinarka. (Danijela Bukvić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa