Istarska policija tvrdi da nije oduzela transparent, HDZ tvrdi suprotno

0
Premijer Zoran Milanović u Puli (foto: Novi list)
Premijer Zoran Milanović u Puli (foto: Novi list)

Istarska policija opovrgnula je da je oduzela transparent članovima Mladeži HDZ-a uoči svečanosti u povodu početka gradnje pulske Opće bolnice i objasnila je da je, na poziv organizatora svečanosti, provjerila sadržaj transparenta i legitimirala one koji su ga nosili, ali u Mladeži HDZ-a ostaju pri tvrdnji kako im je transparent oduzet, donosi Novi list.

»Nije istina to što govori policija, oni su oduzeli članovima Mladeži HDZ-a transparent i nisu im ga vratili do završetka svečanosti. Kad su ga nakon što je svečanost završila htjeli vratiti, članovi Mladeži su ga odbili preuzeti«, rekao je u petak navečer za Hinu predsjednik pulskoga HDZ-a Zrinko Kajfeš.

Prigodnom svečanošću u petak je počela gradnja nove pulske Opće bolnice, a na njoj su bili premijer Zoran Milanović te ministri Vesna Pusić, Siniša Varga i Darko Lorencin.

Nakon svečanosti Kajfeš je rekao novinarima da je policija oduzela transparent članovima Mladeži HDZ-a i zadržala ih sve do kraja svečanosti te je najavio da će u subotu zbog tog izgreda održati konferenciju za novinare. Mediji su uz to objavili da je policija privela članove Mladeži.

Glasnogovornica istarske Policijske uprave Suzana Sokač rekla je u petak navečer za Hinu da je policija prije početka svečanosti zaprimila dojavu organizatora da je na mjestu svečanosti skupina koja »posjeduje određeni transparent«.

»Policijski službenici pristupili su provjeri identiteta nositelja transparenta i sadržaja samog transparenta te su utvrdili da njegov sadržaj ne potiče na uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti«, rekla je Sokač i dodala kako policijski službenici nisu oduzeli spomenuti transparent niti su priveli onoga tko ga je nosio ni druge osobe.

Kajfeš je rekao kako su članovi Mladeži HDZ-a imali namjeru istaknuti transparent na kojem je pisalo »Kukuriku Vlada smanjuje prihode Gradu Puli + IDS u Vladi sramotno šuti = povećanje troškova vrtića i učeničkog prijevoza – šporka politička trgovina«.

Očito je procijenjeno da taj transparent ugrožava sigurnost premijera Zorana Milanovića i ostalih predstavnika političke elite, rekao je, dodajući kako je Mladež HDZ-a njime htjela »podsjetiti kako je u Puli, odlukom vladajućega IDS-a i partnera, od početka godine povećan prirez, podignuta cijena vrtića i ukinuta subvencija prijevoza dijelu osnovnoškolaca«.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa