Usluga Poreč nabavila dva nova vozila za sakupljanje otpada

0
Vrijednost vozila je 2.774.800,00 kn bez PDV-a
Vrijednost vozila je 2.774.800,00 kn bez PDV-a

Na lokaciji Građevine za gospodarenje otpadom Košambra izvršena je primopredaja dva nova suvremena komunalna vozila za sakupljanje komunalnog i reciklažnog otpada kapaciteta 17m3 i 22 m3.

Vrijednost nabave iznosi ukupno 2.774.800,00 kn bez PDV-a, od čega je 40 % iznosa sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Javna nabava bila je raspisana tijekom svibnja prošle godine, a ugovor je sklopljen s najpovoljnijim ponuditeljem tvrtkom CNM & CO iz Rijeke.

Vozila su tipa IVECO STRALIS s nadogradnjom za sakupljanje otpada, gdje manje vozilo ima  mogućnost sakupljanja kontejnera od 80-1100 litara, a veće vozilo i spremnike zapremnine od 4,4-7m3. Snaga potisne ploče može se podešavati ovisno o vrsti otpada koji se prevozi, što znači da će ova vozila moći prevoziti  i komunalni i selektivni otpad.

Investiranje u nova vozila je neophodno budući da je prosječna starost voznog parka 10,5 godina, a u obzir treba i uzeti veliku količinu radnih sati samih vozila. Zadnja 2 vozila kupljena su 2009. i 2013.godine, dok 19 godina ima najstarijevozilo za sakupljanje otpada.

Tijekom  zimskog perioda na terenu je 5 ekipa za sakupljanje komunalnog i glomaznog otpada koje dnevno  prikupe oko 32 tone otpada,dok za ljetnih mjeseci 12 ekipa na dan u prosjeku prikupi 110 tona otpada.

Obnova voznog parka doprinijet će racionalizaciji poslovanja Radne jedinice Čistoća, a predstavlja  još jedan korak ka što učinkovitijem i ekološki  prihvatljivijem sustavu prikupljanja i gospodarenja otpadom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa