U ponedjeljak u Poreču premijera trilera Gordana Gregurovića

0
Mladi porečki redatelj Gordan Gregurović, nekima već od ranije poznatog po režiji humorističnih kazališnih predstava
Mladi porečki redatelj Gordan Gregurović, nekima već od ranije poznatog po režiji humorističnih kazališnih predstava

Ovih je dana u Poreču završeno snimanje kratkometražnog filma „ Svjedočanstvo“ mladog porečkog redatelja Gordana Gregurovića, nekima već od ranije poznatog po režiji humorističnih kazališnih predstava poput „Divojke za ženidbu“, „Jure i Frane puni rakije delaju porkarije“ i „Ja“.

Ovoga se puta Gordan odlučio okušati u sasvim novom žanru - psihološkom trileru. Scenarist filma je mladi književnik Zoran Antičević kojemu je ovo drugi kratkometražni film, a valja napomenuti kako je prije nepunih mjesec dana izdao i svoju treću knjigu – roman pod nazivom „Evanđelje tame“ .

Produkciju filma potpisuje Studio Brzak, Vizažist i kostimograf je Valentina Žužić, a za glazbu je zadužen Mirsad Lutvica. Glumci su: Glen Stelko, Damir Miloš i Marcel Muhvić. Statisti: Denis Mikatović Jugovac i Ronald Brzak.

Maksimilijan Rafaeli ( Glen Stelko), mlad je čovjek koji živi u zapuštenoj kući svojih pokojnih roditelja. Godine provodi u samoći, s molitvom na usnama-uz trunčicu nade kako će ih jednom ponovo susreti. Nitko se nije odazivao njegovim molitvama -sve do jedne noći u kojoj upoznaje zgrožavajuće svjedočanstvo, koje još od vremena Adama luta ovim svijetom.

Film je prožet intrigantnom simbolikom čije je tumačenje već stoljećima spona između nametljive prošlosti i konzumerističke sadašnjosti. Upravo će ta simbolika pobuditi u gledaocu znatiželju, kritike ali ponajviše zaprepaštenje.

Premijera će se održati u ponedjeljak 10. studenog u 20 sati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ulaz je slobodan. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa