U subotu teran i tartuf ponovo u srcu Motovuna

0
S prošlogodišnjeg festivala (foto: Glas Istre)
S prošlogodišnjeg festivala (foto: Glas Istre)

Ovogodišnji 5. po redu Festival terana i tartufa održat će se 25. listopada u samoj starogradskoj jezgri Motovuna. Drevni gradić na brdu s pogledom na Motovunsku šumu i rijeku Mirnu, posljednju subotu u listopadu ugostit će domaće proizvođače terana, lokalne vinare te nadaleko poznate tvrtke koje se bave otkupom i preradom tartufa.

Manifestacija započinje u 12 sati izložbom i degustacijom proizvoda od tartufa i terana. Kupnjom degustacijske čaše gosti mogu kušati izložena vina. Dodjela nagrada i ocjenjivanje najboljeg vina po mišljenju publike tradicionalna je svečanost koja neće ni ove godine izostati. Posjetitelji glasovanjem za svoje najdraže vino ulaze u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti primamljive nagrade. Ovogodišnja novost je županija gost, ovog puta Vukovarsko-srijemska sa svojim gurmanskim bogatstvima i Iločkim podrumima. Gosti pripremaju i posebno iznenađenje: u grad Velog Jože donijet će najveću bundevu u Europi, tešku čak 630 kilograma!

Prostrani Trg Andrea Antico postat će središte zbivanja i okupljanja. Ovdje će goste tijekom cijelog dana zabavljati Kvartet Istria, a dobru atmosferu održavat će i mlada te razigrana Limena glazba iz Buja. U 16 sati sve posjetitelje, vinoljupce i gurmane očekuje otvorenje izložbe Društva likovnih stvaratelja iz Pazina pod nazivom „U slast“, te  izložbe fotografije i modela modne kolekcije "Journey" Alena Poropata . Izložbu će upotpuniti nastup bujske ženske vokalne skupine „Romansa“.

Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu. Pripremat će mnoge domaće delicije i jela na bazi tartufa i terana, pa vjerujemo da iz Motovuna nitko neće otići prazna želuca.

Cjelodnevni eno i gastro užitak u samom srcu grada Velog Jože najbolji je poziv da subotu, 25. listopada provedete u centralnoj Istri, kušate tartufe i podrumsku kapljicu, a s brda iznad doline rijeke Mirne odete zadovoljena nepca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa