Festivali u rujnu u Pulu privukli 17 posto više gostiju

0
Početak Outloook festivala u Areni
Početak Outloook festivala u Areni

Prošlog je mjeseca Pula još jednom ostvarila odlične turističke rezultate zahvaljujući rastu dolazaka putnika u zračnom prometu, ali i ponajviše glazbenim festivalima u Štinjanu poput Outlooka i Dimensionsa koji su privukli 53 posto Britanaca i 83 posto Iraca više nego prošle godine. Ukupno je u rujnu ove godine u Pulu pristiglo 36.976 gostiju, koji su ostvarili 222.752 noćenja (rast od 17 posto), što je za pet tisuća gostiju više, odnosno gotovo 32 tisuće noćenja više nego u rujnu 2013. godine.

Najbrojniji gosti, kao i cijele godine, bili su Nijemci kojih je u rujnu u Pulu stiglo 7,8 tisuća, a koji su ostvarili gotovo 63,5 tisuće noćenja što predstavlja porast od 19 posto, te Austrijanci kojih je pristiglo 2.343, a ostvarili su gotovo 15 tisuća noćenja, rast od 16 posto. I Talijani su zabilježili manji porast s dvije tisuće dolazaka, a ostvarili su i 8,3 tisuće noćenja.

Treba istaknuti i veći dolazak skandinavskih gostiju, Danaca, Finaca i pogotovo Šveđana, dok je Norvežana bilo manje njego u rujnu 2013. godine. Značajan porast noćenja ubilježili su i gosti iz Švicarske (25 posto), ali i susjednih zemalja Slovenije (16 posto) i Mađarske (2 posto).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa