"Ne tražimo novac. Trebamo hranu jer su nam djeca gladna"

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

"Mi ne tražimo novac. Potrebna nam je hrana. Unatoč sramoti da se čuje za nas, sada smo pred zidom i zbog djece javno molimo dobre ljude da nam pomognu jer preživljavamo od danas do sutra". Molećivo su gotovo uglas zavapili očajni supružnici Klaudio Kesner (39) i Jasmina Nikifor (37) dok ih širom otvorenih očiju nijemo promatraju njihova djeca, dvije kćeri i dva sina, koja su doslovno gladna, piše 24sata.

- Mi ne možemo i ne znamo kako dalje. Sada su nas ukopale nove školske knjige, da ne spominjemo odjeću i obuću za školu. Tu su i drva za ogrjev jer stiže zima, a trošni prozori i vrata propuštaju pa puše na sve strane - očajni su Klaudio i Jasmina.

Djevojčica Anabella (2) nedavno se vratila iz riječke bolnice u kojoj je završila s teškim opeklinama ruku i prsišta i svakih nekoliko dana mora u 100-tinjak kilometara udaljenu Rijeku na previjanje. Francesco-Leo (6) živahni je prvašić, a Patrik (15) krenuo je u osmi razred osnovne. Kćer Valentina, koja je jedva napunila 18, prošlog je tjedna rodila zdravu djevojčicu.

Klaudio, glava obitelji, je 20 godina nakon nagnječenja mozga u teškoj prometnoj nesreći stopostotni invalid i prima 350 kuna naknade. Jasmina ne uspijeva nigdje naći posao.

Primaju socijalnu pomoć od 813 kuna i dječji dodatak od oko 1400. Nakon što podmire sve obveze u trošnoj kući, koja je u vlasništvu općine Oprtalj, a u kojoj žive tri godine, ne ostaje im dovoljno za životi i više ne mogu spajati kraj s krajem, piše 24sata.

Obitelj Klaudija i Jasmine živi na adresi: Orlići 61, 52428 Oprtalj, telefon: 091/526-2543.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MAJSTOR NA ROŠTILJU NA DRVENI UGLJEN

Do: 04.05.2022.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 31.05.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

DJELATNIK/ICA ZA RAD U ZABAVNOM PARKU

Do: 31.05.2022.

MEDULIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 01.06.2022.

PREMANTURA, ISTARSKA ŽUPANIJA