Tri dana zabave u Buzetu: Petkotina, Subotina i Subotina po starinski

0
Divovska fritada na Trgu Fontana
Divovska fritada na Trgu Fontana

Turistička zajednica Grada Buzeta ovog vikenda organizira tri gradske fešte: Petkotinu,  Subotinu i Subotinu po starinski.

U petak, 12. rujna, s početkom u 19.00 sati  održat će se tradicionalni Festival alternativne glazbe Petkotina. Publika će moći uživati u besplatnim koncertima hrvatskih izvođača: Hladno pivo, Radio aktiv, Justin`s Johnson, Š.T.B.K. i još mnogih drugih.

Sljedeći dan, u subotu, 13. rujna,  održat će se proslava Dana Grada – Subotina.  Od 19.00 sati na Trgu Fontana počinje priprema poznate divovske fritade od 2014 jaja s tartufima koju će pripremati ovogodišnje zvijezde večeri, grupe Magazin i Meritas. Zabavni program kreće već od 17.00 sati, a tijekom cijele večeri nastupit će Koktelsi, Error Band, Meritas i Magazin. U kasnim večernjim satima, publika će moći uživati u šarenilu boja Prolight laser showa koji je proglašen najboljim laser showom na svijetu za 2011. godinu od strane svjetske udruge pružatelja laser showova ILDA-e (International Laser Display Association).

U nedjelju, 14. rujna, u Starom gradu Buzetu  točno u podne počinje tradicionalna Subotina po starinski. Manifestacija je to koja dočarava zvukove, okuse, mirise i glazbu na prijelazu iz 19. U 20. stoljeće, a cijeli Stari grad postaje pozornica s bezbroj kulisa na kojima se mogu vidjeti stari obrti, igre, mužikanti, starinska jela, tržnica s domaćim proizvodima, žongleri, građanske nošnje, apotekari, špacakamini, picaferaji, dame i gospoda u šetnji ulicama grada, te mnogi drugi. Svakog punog sata posjetitelji će moći prisustvovati različitim sadržajima, a cijeloga dana uživati u opuštajućoj i očaravajućoj atmosferi prošlog vremena. Detaljan program nalazi se na www.tz-buzet.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa