Vodnjan: Do 2. srpnja predlaganje kandidata za Savjet mladih

0
Jedan od bivših saziva Savjeta mladih Grada Vodnjana
Jedan od bivših saziva Savjeta mladih Grada Vodnjana

Grad Vodnjan je uputio javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih, koji će se prikupljati do 2. srpnja. Bira se sedam članova Savjeta, u dobi do 15 do 30 godina, koje predlažu udruge mladih i one koje se njima bave, učenička vijeća, studenski zborovi, pomladci političkih stranaka te neformalne inicijative s Vodnjanštine.

Prijedlozi moraju sadržavati podatke o kandidatu, motivacijsko pismo te obrazložen prijedlog. Predlagači svoje prijedloge dostavljaju u zatvorenoj omotnici u pisarnici Grada u Trgovačkoj ulici. Gradsko vijeće Vodnjana raspisalo je ovaj poziv je na temelju članka 10. Zakona o savjetima mladih ("Narodne novine" br. 41/14) i članka 4. i 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Vodnjana ("Službene novine Grada Vodnjana" br.02/2014 ).

Javni poziv

I. Savjet mladih Grada Vodnjana je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vodnjana, osnovano u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Vodnjana. U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem na području Grada Vodnjana u dobi od petnaest (15) do trideset (30) godina života. Savjet mladih ima sedam članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta. Članove Savjeta mladih bira Gradsko vijeće na vrijeme od tri godine.

II. Kandidate za članove Savjeta mladih predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća, studentski zborovi, podmlaci političkih stranaka  te neformalne inicijative mladih na području Grada Vodnjana.

III. Prijedlog kandidata za članove Savjeta mladih obavezno sadrži slijedeće podatke:
- podatke o kandidatu (ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa prijavljenog prebivališta)
- motivacijsko pismo
- pisani i obrazložen prijedlog ovjeren od odgovorne osobe predlagatelja.

IV. Prijedlogu je potrebno priložiti:
- presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu kandidata
- izvod iz registra udruga ne stariji od 6 (šest) mjeseci ili potvrdu o posljednjem upisu u sudski registar (za ustanove) ili drugi registar, odnosno odgovarajući dokaz.

V. Prijedlozi kandidata za članove Savjeta mladih dostavljaju se u zatvorenoj omotnici u Pisarnici Grada Vodnjana, Trgovačka 2 (I kat), Vodnjan s oznakom "Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Vodnjana " u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva u dnevnom tisku, na oglasnoj ploči i na web stranici Grada Vodnjana (www.vodnjan.hr).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa