Lorencin želi povećati boravišne pristrojbe

0
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Kukuriku vlada odlučila je hrvatske građane udariti novim nametom. Ovoga puta prijedlog ne dolazi iz Ministarstva financija, već iz Ministarstva turizma. Darko Lorencin želi povećati boravišnu pristojbe, javlja Index.hr.

Izjavio je to ministar turizma u Vrhu na otoku Krku, najavivši novi zakon o turističkim zajednicama. "Hrvatska ima jednu od najnižih boravišnih pristojbi na Mediteranu", rekao je Lorencin, kazavši da ova taksa predstavlja bitan prihod za promidžbu i razvoj hrvatskog turističkog proizvoda.

Ministarstvo turizma će, kaže Lorencin, do kraja mjeseca izaći s prijedlogom povećanja boravišne takse. Najavio je da će županijskim turističkim zajednicama zbog toga prihodi narasti za 40 posto, jer će od boravišne takse ubuduće dobivati 15 umjesto 10 posto.

U novom zakonu o turističkim zajednicama, najavljuje Lorencin, bit će odredba kojom će se stimulirati udruživanje turističkih zajednica. Također, Lorencin najavljuje da će Hrvatska uskoro, možda već od ove jeseni, krenuti s destinacijskim menadžmentom kako bi se smanjila ovisnost o učinku turističke sezone prenosi Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa