Veleposlanik Južnoafričke Republike posjetio Pulu

0

Danas je u Komunalnoj palači gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić primio veleposlanika Južnoafričke Republike Johanna Marxa.

Pulski gradonačelnik je u kratkim crtama upoznao ambasadora s bogatom poviješću grada Pule te  istaknuo kako je Pula nekada bila vojno-industrijski  grad, a kako je danas više usmjerena na područje turizma. „Pula je sada na raskrižju“, rekao  je Miletić te nadodao kako se grad suočio s izazovom prenamjene vojnih dijelova grada u civilne svrhe.

„Hrvatska  mi se doista dopada i veliko mi je zadovoljstvo što boravim u Puli“, kazao je ambasador Marx te  otkrio kako mu je želja bolja povezanost Južne Afrike s Gradom Pulom  i Istrom, kao i uspostava suradnje i prijateljskih odnosa.

Na sastanku su razgovarali i o budućim projektima u Gradu Puli, poput izgradnje nove bolnice, sveučilišnog kampusa te putničkog terminala za kruzere. Dotaknuli su se i teme članstva u Europskoj uniji na što je Miletić rekao: „Nudi nam se mogućnost korištenja Europskih fondova, pred nama se otvorilo veliko tržište koje predstavlja veliki izazov, ali i prednost za naše poduzetnike“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa