Ljetni kamp osamnaestu godinu za redom na Gradskom kupalištu Poreč

0
Ovogodišnji Ljetni kamp najavljen je na konferenciji za medije održanoj 16. lipnja
Ovogodišnji Ljetni kamp najavljen je na konferenciji za medije održanoj 16. lipnja

Na Gradskom kupalištu, Grad Poreč i Happy time d.o.o. i ove godine organiziraju Ljetni kamp za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Ovo je 18. godina za redom da se organizira Ljetni kamp, i to u tri smjene, rečeno je 16. lipnja na tiskovnoj konferenciji na kojoj su prisutni bili zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić, te ispred tvrtke Happy time d.o.o. Jadranko Vrus.

Ljetni kamp 2014. odvijat će se kroz tri smjene i to: I. smjena od 23. lipnja do 5. srpnja, II. smjena od 7. do 19. srpnja i III. smjena od 21. srpnja do 2. kolovoza, a po iskazanom interesu roditelja organizirat će se i IV. smjena od 4. do 16. kolovoza. Smjene traju 12 dana, u sve radne dane i praznike, osim nedjeljom. Maksimalan broj polaznika po smjeni je 80 djece.

Radno vrijeme Kampa je od 7 do 15 sati, dežurstvo radi dovođenja djece bit će organizirano od 6,45 sati do 7 sati, te radi odvođenja djece od 15 do 16 sati, kazala je zamjenica gradonačelnika Štifanić Dobrilović.

Cijena Kampa

Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča sudjelovat će u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u Ljetnom kampu s iznosom od 650 kuna po djetetu, po smjeni, a preostali iznos od 850 kuna podmirit će se iz proračuna Grada Poreča.

Za roditelje s dvoje i više djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča utvrđuju se sljedeće olakšice u plaćanju:
a) roditelji s dvoje djece, koja su polaznici isti smjene, plaćaju za drugo dijete 75% od utvrđenog učešća za roditelje (488 kuna),
b) roditelji s troje i više djece, koja su polaznici iste smjene, plaćaju za drugo dijete 75% (488 kuna), a za treće i svako daljnje dijete 50 % od utvrđenog učešća za roditelje (325 kuna).

Roditelji djece koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča plaćaju za boravak u Kampu punu ekonomsku cijenu koja iznosu 1.500 kuna.

Troškove boravka djece u socijalnoj potrebi koja imaju i čiji roditelji imaju prebivalište na području Poreča snosi Grad Poreč. Prijedlog takve djece daje Centar za socijalnu skrb iz Poreča. Program se realizira u suradnji sa Crvenim križem u Poreču, koji svojim vozilom besplatno prevozi djecu koja nemaju osiguran prijevoz i to najviše četvero djece po smjeni.

„Izuzetno nas veseli činjenica što će nam se ove godine u Ljetni kamp upisati i djeca iz okolnih općina Vižinade i Svetog Lovreča što znači da je Ljetni kamp cijenjen te prepoznat po kvalitetnom radu sa djecom“, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Ljetni kamp napunio 18 godina

Ovo je već 18. godina organiziranja Ljetnog kampa. Program svake godine provode stručni ljudi, kineziolozi, odgojiteljice i studenti. Koncepcija programa boravka djece u Kampu usmjerena je na vodu, rekao je Jadranko Vrus, naglasivši kako se radi na obuci plivača, usavršavanju plivačkih vještina, upoznavanju s osnovama ronjenja, te raznih oblika igara u vodi. Tu su također i aktivnosti izvan vode kao što su tjelovježba, sportske igre, a program će se upotpuniti sa plesnom, likovnom, izviđačkom radionicom, te radionicom gdje će se djeca moći upoznati s radom Crvenog križa i ponašanjem na moru.

Djeca će kroz 12 dana koliko traje smjena, moći besplatno koristiti aquagan, vlakić, brod, a u goste će im doći i predstavnici jedriličarskog kluba Horizont, Gradske knjižnice Poreč, te će se upoznati i s dresurom sokola. Svaki dan osiguran im je i topli obrok.

Još ima mjesta u I. i III. Smjeni, te se djeca još uvijek mogu upisati, a ukoliko bude zainteresiranih organizirat će se i IV. smjena od 4. do 16. kolovoza. Upisi se vrše u uredu broj 7 Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Grada Poreča, na adresi Poreč, Obala maršala Tita 4, u prizemlju, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 11 sati i utorkom od 12 do 17 sati.

Ljetni kamp započeti će s radom u ponedjeljak 23. lipnja kada će u 9 sati biti organizirano i svečano podizanje zastave. I ove će godine Ljetni kamp zasigurno pružiti djeci druženje s vršnjacima, ali i mogućnost da usavrše plivanje i plivačke vještine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa