Banjolska škola obnovila status međunarodne Eko škole

0
Obnova statusa međunarodne Eko škole obilježena je prigodnom svečanošću
Obnova statusa međunarodne Eko škole obilježena je prigodnom svečanošću

U krugu Osnovne škole u Banjolama, 10. lipnja održala se svečanost povodom obnove statusa međunarodne Eko škole. Tim povodom upriličena je priredba za roditelje i goste s bogatim i raznolikim programom, za kojeg su se pobrinuli nastavnici i učenici škole.

Tom je prigodom načelniku Općine Medulin Goranu Buiću uručen certifikat međunarodne Eko škole. U svom obraćanju načelnik Buić zahvalio se prije svega mladoj generaciji koja od prvih dana u školi uči kvalitetno i pozitivno o važnosti ekologije i ekološkog promišljanja i djelovanja.

Učenici su se kroz program ujedno i pohvalili dosadašnjim rezultatima, kao i zahvalili sponzorima i donatorima, od kojih su izdvojili Općinu Medulin, Albanež d.o.o., Mago d.o.o., Uljaru „Nono Bruno“ i naposljetku konobu „Batelina“.

Osim njih djeci su u ostvarivanju ovog Eko rezultata puno pomogli i njihovi roditelji, bake i djedovi, mještani, Mjesni odbor Banjole, Udruga mladih Banjole, djelatnici JU Kamenjak, banjolci Vitomir i Andraž Pap, te Ljiljana Iveša. Također, ostvarena je i dobra suradnja s Brunom Krajcarom, rasadnikom Longo iz Rovinja, Studiom valerija iz Medulina, Domom za starije i nemoćne Vila Marija, udrugom Agromediteraneom te papirnicom Aurea.

Podizanje Zelene zastave
Podizanje Zelene zastave

Svi oni, učenicima su pomogli u ostvarenjima kao što je uređenje školskog dvorišta kroz sadnju biljaka, zaštiti drvenih ljuljački, postavljanju drvene table dobrosošlice te klupice i dva drvena stola u dvorištu. Nadalje, uveli su toplu vodu u wc i ugradili PVC stolariju u sve učionice, obnovili dvije učionice novim klupama i stolicama te ugradili klima uređaj. Igralište je ograđeno mrežom, a tu je i nova sportska balon dvorana.

Još su puno toga vrijedni učenici ostvarili kroz proteklo vrijeme, od čega je zanimljivo istaknuti snimanje Eko himne u studiju radija Pule, te snimanje video spota u Banjolama, ali o tim rezultatima i akcijama vrijedilo bi učiniti knjigu s obzirom na količinu. Stoga valja istaknuti da ovi učenici zaista  „misle globalno, ali djeluju lokalno“, kako sami za sebe kažu.

Današnju priredbu učenici škole u Banjolama poklonili su svima onima koji su na bilo koji način pomogli i time omogućili da se Zelena zastava i dalje vijori u njihovom dvorištu.

Na kraju ove Eko fešte učenici su zajedno s načelnikom Buićem ponovno podigli ponosnu Zelenu zastavu, čime je svečanost i završena.

Načelnik Goran Buić
Načelnik Goran Buić
Pjevanje himne Republike Hrvatske
Pjevanje himne Republike Hrvatske
Vokalna skupina Nešpula
Vokalna skupina Nešpula

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa