Puljanin pokušao razmijeniti krivotvorene dolare

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca.

Mladića se sumnjiči da je pribavio više krivotvorenih novčanica od 100 američkih dolara, koje je potom, znajući da se radi o krivotvorinama, pokušao staviti u optjecaj. Naime, 9. lipnja oko 10.45 sati, u mjenjačnici na Narodnom trgu u Puli, pokušao je promijeniti dvije novčanice, no djelatnik mjenjačnice je posumnjao da se radi o krivotvorinama pa je obavijestio policiju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policajci su utvrdili da je 28-godišnjak, osim u toj mjenjačnici, novčanice pokušao promijeniti i u mjenjačnici u Zagrebačkoj ulici oko 10.15 sati, no i tamo je djelatnica posumnjala da se radi o krivotvorinama te se mladić udaljio.

Policijski službenici oduzeli su mladiću krivotvorene novčanice te će se one proslijediti na vještačenje u HNB, dok se protiv 28-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa