Zaposlenici županijskih muzeja potpisali smanjenje svojih plaća

0
Aneks su potpisali  istarski župan Valter Flego, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Krešac, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre Lidija Nikočević, te sindikalni povjerenici Gordana Milaković i Mario Buletić
Aneks su potpisali istarski župan Valter Flego, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Krešac, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre Lidija Nikočević, te sindikalni povjerenici Gordana Milaković i Mario Buletić

U sjedištu Istarske županije u Puli, 29. svibnja potpisan je 1. aneks Kolektivnog ugovora za zaposlene u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre i Etnografskom muzeju Istre. Aneks su potpisali istarski župan Valter Flego, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Krešac, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre Lidija Nikočević, te sindikalni povjerenici Gordana Milaković i Mario Buletić.

Nakon što su Istarska županija, te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske potpisali 2. aneks Kolektivnog ugovora državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, župan Flego pozvao je i ostale agencije i institucije čiji je osnivač Županija, da sukladno trendovima u okruženju, pristupe pregovorima oko ušteda na plaćama i materijalnim davanjima svojih zaposlenika.

„Svjesni smo činjenice da ovakvi potezi nisu popularni, no isto tako svi zajedno moramo biti svjesni nepovoljnih ekonomski kretanja. Hvala vam na iskazanom razumijevanju i korektnosti“, naglasio je župan Flego izrazivši nadu da dodatna rezanja neće biti potrebna.

Ušteđena sredstva, dodao je župan Flego, uložit će se u poticaje i nove projekte u gospodarstvu, u zdravstvenu skrb, europske projekte i školstvo te zaštitu okoliša i povećanje energetske učinkovitosti.

Potpisivanju je prethodio krug pregovaranja, nakon kojeg je postignut zadovoljavajući kompromis za obje strane. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa