Istarski HDZ o pobjedi na euroizborima

0
Željka Hrlić (Foto: Darko Tumpić)
Željka Hrlić (Foto: Darko Tumpić)

Na konferenciji za novinare održanoj 26. svibnja u Pazinu, predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije iskazalo je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima u Istri.

U odsutnosti predsjednika Ivana Bubića (iz poslovnih razloga) medijima su se obratili tajnica Županijskog odbora HDZ-a Željka Hrlić, dopredsjednici Anton Kliman i Mario Bratulić. Na početku Željka Hrlić zahvalila se svim biračima koji su u Istri dali povjerenje HDZ-u, ističući kako je HDZ s koalicijskim partnerima na nacionalnoj razini dobio 6 mandata, te time postao apsolutni pobjednik ovih izbora.

„Na prošlogodišnjim izborima za Europski parlament osvojili smo 3281 glas tj. 9,07%, Na jučerašnjim izborima ostvarili smo rezultat od 12,67% tj.5521 glas. Uzimajući u obzir broj glasova koje je dobila naša koalicijska lista ukupno je povećanje od 65,30%“, istaknula je Hrlić.

„Ovo je dokaz da je HDZ na nacionalnom ali i lokalnom nivou, pod novim vodstvom, prepoznat kao stranka koja ovu zemlju može izvući iz krize i recesije, a naši kandidati za Europski parlament, kao kvalitetni ljudi. Prepoznat je i program koji stranka zagovara već duže vrijeme, a prije svega se odnosi na gospodarski rast i razvoj kao okosnicu cjelokupnog razvoja“, dodao je Kliman te nastavio: „ovo je dovoljan dokaz ovoj Vladi da je vrijeme da razmisle o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora“, zaključio je.

Mario Bratulić zahvalio se svim članovima i volonterima: „Bez naših vrijednih predsjednika gradskih i općinskih organizacija, te temeljnih ogranaka zasigurno ne bi bili vidljivi ovako dobri rezultati te im se ovim putem zahvaljujemo svima na uloženom trudu“.

Tomičić i Vidak su zaključili da je ova pobjeda „vjetar u leđa“ stranci te kako će Županijski odbor HDZ-a nastaviti u osmišljavanju rada na lokalnoj sredini na dobrobit svih stanovnika Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa