Pčelar Petar Banko mališane učio o pčelama i pčelarstvu

0
Petar Banko s mališanima privatnog dječjeg vrtića Zvončica iz Vodnjana i Pule
Petar Banko s mališanima privatnog dječjeg vrtića Zvončica iz Vodnjana i Pule

U prostorijama Talijanske zajednice Baderna 14. svibnja je mališanima privatnog  dječjeg vrtića Zvončica iz Vodnjana i Pule održana prezentacija „Pčele i njihov svijet“.

Na događaju je bilo ukupno 45 djece iz navedenih vrtića, a prezentaciju je održao savjetnik za pčelarstvo Petar Banko, vlasnik OPG Banko iz Baderne.

Pčelar Banko ih je na jednostavan i zanimljiv način upoznao s pčelama i njihovoj zajednici i  hijerarhiji (kraljica, trut, radilice: hranilice, graditeljice, čuvarice, stražarice, izviđačice, sakupljačice itd....) , a u prezentaciji je, kako bi se prilagodilo njihovom uzrastu, korišten je lik  Pčelice Maje kako bi se djeca potpuno uživila u predavanje.

Mora se naglasiti da je mališanima, iako su uzrasta od 3-5 godina, uspješno pobudilo interes za pčelarstvom. Tokom prezentacije slijedila su mnoga njihova simpatična pitanja na koja se sa zadovoljstvom potrudilo odgovarati i objasniti smisao i ulogu pčela u prehrani i mnogobrojnim njihovoj koristi.

Nakon predavanja mališanima su se obukle mrežaste zaštite te se obišlo obiteljsko gospodarstvo-pčelinjak Banko, gdje su djeca mogla vidjeti proizvodnju meda, košnice, sače, te pčela i matica u staklenim košnicama – apisariju.

Na kraju ovog događaja i ugodnog jutra djeca su degustirala med i počastili se tortama na „pčelicu maju“, te je svakome dodijeljena žuta majica i diplomica „malog pčelara“.

Voditelji vrtića „Zvoničica“ zajedno s tetama i OPG Petar Banko tim su događajem imali za cilj kod djece podignuti svijest o važnosti pčela, dobrobiti njihovih proizvoda,  važnosti pčela u prirodi i opstanku naše planete, približiti im pčelarstvo  i omogućiti im lijepo iskustvo i druženje s pčelama, a za takav trud zaslužili su svaku pohvalu.

Nakon predavanja mališanima su se obukle mrežaste zaštite
Nakon predavanja mališanima su se obukle mrežaste zaštite

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa