SDP Pule obilježio 1. maj podjelom karanfila građanima

0
Članovi GO SDP Pule u Šijanskoj šumi
Članovi GO SDP Pule u Šijanskoj šumi

Članovi GO SDP Pule proveli su prvomajsko jutro u Šijanskoj šumi podjelom karanfila građanima, te su na taj način obilježili Praznik rada koji i danas ostaje svijetla tradicija međunarodnog radništva.

„Izuzev simbola borbe za radnička prava, kao socijaldemokrati današnji dan osjećamo i kao svoj praznik, ali ujedno i obvezu da učinimo sve što možemo da očuvamo građanska i radnička prava i slobode zajamčene demokracijom tamo gdje postoje i da ih ostvarimo tamo gdje ne postoje“, kazao je Danijel Ferić, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Pule i naglasio da je danas na pulskom Zavodu za zapošljavanje nezaposleno preko 5 tisuća Puljana.

„Smatramo da Pula može pružiti puno bolje uvjete svojim građanima, a uz pravilno osmišljen gospodarski program, olakšice i poticaje za sve pulske obrtnike i poduzetnike, moguće je ostvariti veći razvoj i izvoz, očuvati zaposlenost, te ostvariti projekte koji bi poticali novo zapošljavanje. Na svemu navedenom jesmo, a i dalje ćemo inzistirati. Time prvenstveno želimo smanjiti nezaposlenost u Puli, jer temeljno pravo svakog građanina je da svojim radom ostvari plaću“, kaže Ferić.

Pulski SDP-ovi smatraju da se aktivnosti za promociju radničkih i socijalnih prava, te promicanje socijalnog dijaloga trebaju ostvarivati međusobnom koordinacijom aktera na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kako od institucija, sindikata tako i od samih građana. To je, ističu, jedini način da se doprinese stvarnim promjenama u ostvarivanju radničkih i socijalnih prava građana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa