Istarski proizvođači na 6. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije

0
Zamjenik župana Miodrag Čerina predvodio je istarsku delegaciju
Zamjenik župana Miodrag Čerina predvodio je istarsku delegaciju

Istarsko izaslanstvo u sastavu: zamjenik župana Miodrag Čerina, pročelnik Upravnog odjela za  poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribolov i vodoprivredu Istarske županije Milan Antolović, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre - AZRRI Graciano Prekalj, te savjetnica za ekološku proizvodnju Istarske županije i predsjednice udruge BIO ISTRA mr.sc. Vlasta Radoičić, 30. travnja i 1. svibnja sudjeluju na 6. Međunarodnom sajmu agroturizma u Skradinu.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, godišnje ga posjeti  oko15 tisuća posjetitelja, organizira ga Šibensko-kninska županija i županijska Razvojna agencija, a ovogodišnji je partner  Istarska županija.

Prigodom svečanosti otvaranja sajma zamjenik župana Miodrag Čerina izrazio je zadovoljstvo što se istarska ponuda i agroturistički dosezi imaju priliku predstaviti Šibensko-kninskoj županiji. Sajam je, kazao je Čerina, ujedno i prilika za razmjenu iskustava, jer samo kroz suradnju na dobrim primjerima iz prakse možemo unaprijediti tu djelatnost.

Sa svrhom što kvalitetnije prezentacije razvojnih poljoprivredno-prehrambenih programa Istarske županije, održive proizvodnje hrane i dostignuća na području ruralnog turizma, koordinacija nastupa povjerena je udruzi BIO ISTRA.

Na ovogodišnjem sajmu prezentirat će se dio najboljih proizvoda Istre, autohtoni istarski proizvodi s markicom «Kontrolirani proizvod BIO ISTRE». Predstavit će se  Turistička zajednica Istre, dok će stručnjaci iz Istarske županije, AZRRI te udruge BIO ISTRA prezentirati razvojne programe, rezultate svoga rada, prenijeti iskustva i ukazati na perspektive budućeg razvoja, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa