Ferić: Pročelnik Prhat najslabija karika u timu Borisa Miletića

0
Pulski SDP ima brojne primjedne na rad pročelnika Damira Prhata (u sredini)
Pulski SDP ima brojne primjedne na rad pročelnika Damira Prhata (u sredini)

Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a se 30. travnja na tiskovnoj konferenciji osvrnuo se na aktualne političke teme vezano za pulsku Rivu i prostorno uređenje pulskog Muzila.

Prvotno se osvrnuo na potvrđenu optužnicu USKOK-a protiv župana Flege. Kaže da vjeruje u hrvatsko pravosuđe. „Ne želim nikome zlo, pa ni našem županu i vjerujem da će dokazati svoju nevinost“, rekao je Ferić. Komentirajući izjavu Ivana Jakovčića da optužnica neće nanijeti štetu IDS-u, Ferić navodi da optužnica USKOK-a nikome nije bila od koristi, pa tako neće ni IDS-u.

Pozdravio je odluku gradonačelnika Pule Miletića da se na rivu vrati dvosmjeran promet, ali ga zanima koliko će građane stajati izrada projekta dvosmjerne rive posebice nakon što je gradska uprava posljednjih godinu dana branila rješenje jednosmjerne rive nakon višestrukih kritika i zahtjeva građana za primarnim dvosmjernim prometovanjem.

O pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu

Ferić se zatim osvrnuo na rad pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, te naglasio kako isti predstavlja najslabiju kariku u timu gradonačelnika, čemu u prilog govori i činjenica da je pročelnik Damir Prhat odgovoran za prometno rješenje na rivi koje se pokazalo neuspješno, a protivno volji građana Pule. Također, Ferić ističe kako pročelnik Prhat na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća nije znao koja su sredstva planirana u proračunu za komunalnu naknadu, što je direktno u nadležnosti odjela koji vodi.

Danijel Ferić
Danijel Ferić

Komentirajući nalaze Državnog ureda za reviziju Ferić kaže da se najveći dio primjedbi upravo odnosi na Prhata, odnosno njegovo neprovođenje postupaka javne nabave i nepoštivanje procedura sukladno zakonu o nabavi, te nenamjensko trošenje prihoda od komunalne naknade. „Promašeno planiranje proračunskih prihoda, taj nered koji Prhat ostavlja za sobom, uspijeva se pročistiti samo zahvaljujući vrijednim i stručnim djelatnicima upravnog odjela za financije. Sa svime time je gradonačelnik upoznat, ali na žalost ništa ne poduzima“, rekao je Ferić, koga zanima kada će Prhat napokon dati odgovor građanima koliko je novaca građana Pule zbog njegovog pogrešnog planiranja bačeno u vjetar, navodeći kao primjer uništenje 200 m rekonstruirane zaobilaznice zbog izgradnje rotora u Šijani.

Pulski SDP podržava razvoj i uređenje Muzila, ali uz postupan i održiv razvoj

Ferić se zatim osvrnuo na nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća vezanu za prostorno uređenje poluotoka Muzil, odnosno izmjene i dopune Prostornog plana uređenja (PPU) i Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Pule.

„Pulski SDP podržava razvoj i uređenje Muzila, ali uz postupan i održiv razvoj. DA mini golfu, ali NE i golfu na 18 rupa koji će zahvatiti 45% površine Muzila. Žele prostor društvene namjene na utvrdi Muzil, ali NE i golf kuću. Pulski SDP kaže NE 2.500 kreveta, ali DA turističkim sadržajima i manjim kapacitetima. NE podzemnim garažama i zatvorenom turističkom resortu i konačno NE ovakvim izmjenama i dopunama GUP-a i PPU-a“, kazao je Ferić, koji se nada da će gradonačelnik iskazati političku mudrost i uvažiti primjedbe građana, te će i na Županijskoj skupštini podnijeti amandman da se sa Muzila ukloni markica za golf igralište.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa