Marin Starčić iz Opatije: Evo kako nas kradu trgovački lanci

0
Umjsto na nuli, na vagi je početno stanje bilo namješteno na 0,108 kg
Umjsto na nuli, na vagi je početno stanje bilo namješteno na 0,108 kg

Ovime vam samo želim skrenuti pažnju da pripazite prilikom kupnje kod naših trgovaca, započeo je priču na svom Facebook profilu Marin Starčić iz Ičići kraj Opatije.
„Prica ide ovako... Htio sam kupit malo mendula (badema), oko 10 dag, što bi koštalo oko 10 kn. Stavim ih ja na vagu kad ono cijena oko 25 kn, odnosno piše težina oko 23 dag. Bilo mi je čudno da sam za toliko fulao, pa sam izvagao i na drugoj. Isti rezultat, ali još nisam imao mira pa sam išao izvagati celer koji je stajao na polici sa strane s već upisanom težinom od 237 g. Kad ono, vaga pokazuje oko 350 g!

A onda sam skužio u čemu je stvar. Majstori su početno stanje vage namjestili na 0,108 kg odnosno skoro 11 dag. Kako se na displayu vage vrte reklame dok nešto ne stavite na nju, ne možete skužit početnu vrijednost. Što je najbolje u blizini je i treća vaga koja je bila ispravna te su ljudi počeli uspoređivati težine svojih namirnica - razlika za istu stvar 0,108 kg.

Naposlijetku smo pitali djelatnicu kako je to moguće, a ona s kiselim osmjehom na licu, bez riječi restarta dvije nebaždarene vage i ode! Vage su nakon toga imale 0 za početno stanje.
To je bilo oko 14 sati. Pitanje za milijun kuna: koliko je Billa uprihodovala profita od nas ovaca za sisanje“, napisao je Starčić na svom FB profilu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa