Ferić: Restović ne može biti ravnateljica dok ne završi istraga protiv nje

0
Danijel Ferić
Danijel Ferić

Danijel Ferić, predsjednik GO SDP Pule se na tiskovnoj konferenciji, održanoj 14. travnja, osvrnuo na aktualna politička zbivanja u Puli. Najprije se osvrnuo na prometovanje pulskom Rivom te komentirao uvođenje e-konzultacija od strane gradonačelnika kako bi građani sami odlučili kakvu Rivu žele.

„Smatram da bi bilo transparentnije da se odmah, kako se građani izjašnjavaju, i prikazuju rezultati ankete“, kazao je Ferić te izrazio nadu da će gradonačelnik uzeti u obzir i rezultate anketiranja od strane pulskog SDP-a, koje je pokazalo da 84% građana želi dvosmjerni promet Rivom.

Ferić ističe da su sadašnjim prometnim rješenjem u posebno nepovoljnom položaju vozači s područja mjesnih odbora Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac, kao i vozila bolnice. Smatra da bi, kako bi se smanjile prometne gužve, trebalo napraviti reviziju prometne signalizacije i započeti s izgradnjom rotora na Trgu Republike (kod MUP-a), za koji već postoji i projektna dokumentacija.

O smanjenju komunalne naknade u Slobodnoj zoni luke Pula

Komentirajući dnevni red 8. sjednice Gradskog vijeća, osvrnuo se na izmjene Odluke o komunalnoj naknadi. Naime, u samom obrazloženju akta predlaže se značajno smanjenje komunalne naknade za subjekte koji imaju sjedište unutar područja Slobodne zone luke Pula budući da isti subjekti obavljaju proizvodnu djelatnost. Ferić ističe da je svaka pomoć u vremenima gospodarske krize dobrodošla, međutim mišljenja je da bi se trebalo pomoći svima, a ne samo subjektima unutar navedene zone, posebice jer prema javno dostupnim podacima većina njih posluje s dobiti, kao primjerice, tvrtka Pola textile kojoj je dobit za 2012. godinu nakon oporezivanja iznosila 5,2 milijuna kuna.

Slijedom navedenoga, Klub koalicije SDP-HSU-SDSS podnio je amandman kojim traže smanjenje komunalne naknade na području cijeloga grada, na način da se koeficijenti zona umanje za 10 % za 2014. i 2015. godinu. Isto tako, kao metodu pomoći pravnim subjektima koji djeluju na području Grada, predlažu smanjenje cijene zakupcima gradskih prostora, i to smanjenje od 10% za prostore do 100 metara kvadratnih  i smanjenje od 15% za prostore koji su veći od 100 m2.

Na kraju, vezano za prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Pula Film Festivala, prvotno se zahvalio dosadašnjoj ravnateljici na kvalitetnom radu, te zatim istaknuo da su neprihvatljivi prijedlozi imenovanja osobe iza koje se vuku afere, a u čiju istragu je između ostalog uključen i USKOK.

„Ne želim prejudicirati ničiju krivnju, ali  ću predložiti da se umjesto ravnatelja imenuje vršitelj dužnosti, dok se ne završe istrage javnih tijela, čiji je predmet istrage i kandidatkinja za poziciju ravnateljice Pula Film Festivala“, kazao je Danijel Ferić, predsjednik GO SDP-a Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa