Građani Pule na europskim izborima: Zašto je moj glas važan?

0
Tribinu je otvorio Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a
Tribinu je otvorio Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a

Gradska organizacija SDP Pule i Ured zastupnika u Europskom parlamentu Olega Valjala organizirali su 12. travnja u Domu hrvatskih branitelja javnu tribinu „Građani Pule na europskim izborima - Zašto je moj glas važan?“.

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić zahvalio je gostu tribine - EU parlamentarcu Olegu Valjalu na dolasku u Istru, te istaknuo kako je važan odaziv građana na predstojeće EU izbore, posebice zbog toga što se veliki postotak zakona koji se primjenjuju u pojedinim zemljama članicama donosi zajednički u Europskom parlamentu, a u idućem parlamentarnom sazivu broj zakona koji se donosi zajednički još će se i povećati.

U dijalogu s građanima EU zastupnik Oleg Valjalo objasnio im je utjecaj Europskog parlamenta na svakodnevni život europskih građana, pa tako i građana u Republici Hrvatskoj, te naglasio važnost EU izbora koji nas očekuju u svibnju. Predstavio im je stvarnu ulogu europskih zastupnika u kreiranju zakona na europskoj razini, te je osim izlaganja o svom radu u parlamentarnim tijelima i odborima objasnio i djelovanje pojedinih političkih grupacija kao što je primjerice Klub zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata.

Zaključak s tribine jest da građani i dalje premalo znaju o institucijama Europske unije i to je ključna stvar koja se mora mijenjati, jer se odluke donesene u Bruxellesu reflektiraju i na regionalnim i lokalnim razinama, pa tako i na Istru i Pulu.

Također, prije održavanja javne tribine na tržnici je organizirana „Kava s građanima“ prilikom koje je naš europarlamentarac saslušao nedoumice koje građani Pule imaju vezano za nadolazeće EU izbore, ali i probleme koji ih muče u svakodnevnom životu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa