Miletić: Jakovčić jedini relevantan istarski kandidat za EU parlament

0
Ivan Nino Jakovčić i Boris Miltić
Ivan Nino Jakovčić i Boris Miltić

„Pred nama su doista bitni izbori za Europski parlament, posebice za naše građane iz razloga što jedan veliki dio naše zakonske regulative treba biti u skladu sa europskim zakonima i propisima“, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić na konferenciji za medije održanoj 11. travnja u Puli, te je istaknuo da je itekako bitno kakvu će poruku Hrvatska poslati prema Europi i tko će sutra zastupati Hrvatsku u Europskom parlamentu.

„Ove izbore posebno vidim kao jednu veliku šansu za Istru, iz razloga što je naš kandidat Ivan Nino Jakovčić, usuđujem se reći jedini relevantan kandidat s područja Istre, Liburnije, Rijeke i istarskih otoka“, kazao je predsjednik IDS-a naglasivši da „ne želi apsolutno nikoga omalovažavati, međutim činjenica je da pozicije i snaga ostalih listi gdje se nalaze građani s ovog područja teško mogu ući u Europski parlament“.

„Ove izbore doista doživljavamo kao jednu veliku šansu jer naša regija sa 200-tinjak tisuća stanovnika ima veliku priliku da dobije svog europskog zastupnika“, kazao je Miletić napomenuvši da bi eurozastupnik s ovih područja bio od velike koristi svima u izvršnoj vlasti i po pitanju povlačenja sredstava iz fondova Europske unije. 

Predsjednik Miletić se osvrnuo također i na način glasanja, poručivši da građani imaju mogućnost povjeriti svoj glas određenoj osobi putem preferencijskog glasa: „Građani s ovog područja mogu zaokružiti na zajedničkoj listi SDP-HNS-IDS-HSU broj 4, odnosno brojku ispred našeg kandidata Ivana Jakovčića, čime osim davanja preferencijskog glasa Ivanu Jakovčiću daju svoj glas zajedničkoj listi“.

Predsjednik IDS-a je uvjeren da „imamo izuzetno kvalitetnog kandidata“, odnosno čovjeka koji je odradio nekoliko mandata u Hrvatskom saboru, koji je bio prvi ministar za europske integracije u Račanovoj Vladi, uspješan župan u tri mandata, predsjednik Jadranske euroregije, potpredsjednik Skupštine Europskih regija i koji govori pet stranih jezika.

-„Jakovčić kvalitetno poznaje europske institucije i način funkcioniranja Europske unije, stoga držimo da građani koji se odazovu ovim izborima, 25.05.2014. imati jednostavan izbor kome povjeriti svoj glas“, izjavio je Miletić zaključivši da je „Nino je pravi čovjek za Europu“.

Kandidat IDS-a na izborima za europski parlament Ivan Nino Jakovčić osvrnuo se na tri velike teme s kojima će se baviti u Europskom parlamentu i kako će komunicirati s građanima ukoliko bude izabran.

Jakovčić: U EU parlamentu želim zastupati građane Istarske i Primorsko-goranske županije

„Prva velika tema je naravno Istra, a kako sam jedini kandidat s ovih područja želim zastupati građane Istarske i primorsko-goranske županije. Vjerujem da moje znanje i iskustvo može značajno doprinijeti da našem županu, gradonačelnicima i načelnicima budem od maksimalne pomoći u budućem razvoju Istre, a to je onda nešto što direktno utječe na životni standard naših građana“, kazao je Jakovčić te je dodao: „Svojim znanjem i iskustvom želim pomoći i građanima Rijeke, Primorsko-goranske županije“.

Napomenuo je kako je nedavno posjetio Gorski Kotar i Slavoniju, gdje je dobio veliku podršku građana. „Obzirom da je Hrvatska jedna izborna jedinica, druga velika tema s kojom ću se baviti je poljoprivreda, turizam, brodogradnja, zaštita okoliša i kultura. To su politike koje jako dobro poznajem i o tim temama želim govoriti u Europskom parlamentu jer su bitne i za konkurentnost našeg gospodarstva. Treća tema su programi koji ćemo imati zajedno u Europskom parlamentu", naveo je Jakovčić izdvojivši tri točke programa: jeftiniji krediti za srednje i malo poduzetništvo, zajednička energetska politika u Europi, supsidijarnost i decentralizacija.

Kandidat IDS-a na izborima za Europski parlament Ivan Jakovčić poručio je da će veliku pažnju posvetiti komunikaciji s građanima. „Otvorit ću ured u Puli, koji će biti na raspolaganju svima te ću komunicirati i putem interneta. Kao i uvijek, bit ću otvoren za sve inicijative i prijedloge naših sugrađana“, zaključio je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa