Puljani će sami odlučiti o budućem prometovanju pulskom rivom

0
Ovako će pulska riva izgledati nakon potpune rekonstrukcije
Ovako će pulska riva izgledati nakon potpune rekonstrukcije

Nakon izgradnje druge dionice obalnog kolektora na pulskoj rivi i puštanja u promet dijela Flaciusove ulice, a kako bi prometovanje u tom dijelu grada bilo što efikasnije, Grad Pula pokreće glasovanje putem e-Konzultacija jer žele čuti mišljenje građana i njihove prijedloge o budućem prometovanju rivom.

Iz Grada Pule poručuju da im je želja da građani sami odluče kakvu rivu, a u konačnici i kakvu Pulu žele u budućnosti i stoga je svaki glas važan.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je: „Svoje povjerenje dali ste mi u već tri mandata, između ostalog i zbog naše vizije kojom želimo vratiti Pulu moru. Proces uređenja rive dugotrajan je projekt jer želimo da Pula konačno zaživi uz more kao pravi mediteranski grad“.

Promet se na rivi trenutno odvija jednosmjerno, od križanja rive i Ulice Sv. Ivana do zgrade glavne pošte, a mogućnosti koje zakon i prometni propisi nude trenutno su sljedeći:
1. Jednosmjerni dvotračni promet – od  križanja rive s Ulicom Sv. Ivana do zgrade glavne pošte
2. Jednosmjerni dvotračni promet – od zgrade glavne pošte do križanja rive s Ulicom Sv. Ivana
3. Dvosmjerni promet – promet dozvoljen u oba smjera
4. Bez prometa – riva zatvorena za sav promet

Grad Pula poziva sve da svojim glasom i odabirom jednog od ponuđenih prometnih rješenja doprinesu učinkovitijem prometovanju, a putem e-Konzultacija o ponuđenim alternativama prometovanja može se glasovati do 22. travnja 2014. godine na web stranici Grada Pule http://www.pula.hr/usluge/ekonzultacije/

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa