Istarske poduzetnice na forumu u Istanbulu

0
Alida Perkov (druga s desna) na uvodnom Panelu u Istambulu
Alida Perkov (druga s desna) na uvodnom Panelu u Istambulu

Nakon uspješnog predstavljanja BPW Pule u Sofiji na 8. Forumu BPW Danube net, predsjednica BPW Turske dr. Arzu Özyol, uputila je članicama poduzetničke mreže Podunavlja  poziv za sudjelovanje na  1. Međunarodnom forumu poduzetnica u Istanbulu 4. travnja ove godine.

Kongres  su otvorili dr.sc. Arzu Özyol Predsjednica BPW Turske, dr.sc. Melsa Ararat - predstavnica Istanbulskog Sveučilišta Sabanci, Maria - Ekaterini Tzitzikosta - Predsjednica UNESCO Centra za mir i žene Balkana, Juan Hoyos - savjetnik ITC sa sjedištem u palači Nacija u Genevi, Sammar Essmat - predsjednica gender Focal Point za Europu i Centralnu Aziju, Kurt Puchinger - koordinator 10. prioritetnog područja EU strategije za Podunavlje,  Marilù Biancorosso - članica predsjedništva BPW Italije za međunarodne odnose,  Marion Volk - potpredsjednica BPW Danube net i dr.sc. Alida Perkov - Predsjednica mreže poduzetnica Podunavlja. 

Prodajna izložba poduzetnica
Prodajna izložba poduzetnica

Obzirom da je središnja tema prvog dijela sastanka bila fokusirana na umrežavanje poduzetnica, Perkov je prezentirala, kao primjer dobre prakse, tri središnje aktivnosti BPW Pula Croatia: Lobbying for shopping, Mini - klasterizaciju i Podunavski networking. U drugom dijelu Konferencije održani su poslovni susreti poduzetnica. Hrvatske predstavnice imale su prilike razmijeniti iskustva s predstavnicama Grčke, Italije, Rumunjske, Kosova, Njemačke, Srbije i Turske, što će im zasigurno dati nove poticaje u budućem poslovanju i razvijanju poduzetničkih ideja i inicijativa.

Na poslovnim susretima, koji je okupio 150 poduzetnica sudjelovala je 21 poduzetnica članica BPW Pula, koje su na poduzetnicama drugih zemalja ponudile poslovnu suradnju iz područja turizma, tekstilne industrije, proizvodnje strojeva i uređaja, marketinga i trgovine.

Sudionice Foruma
Sudionice Foruma

Članice hrvatske delegacije sastale su se prvog dana boravka sa gđom Martom Nakić -Vojnović, konzulom savjetnicom iz Generalnog konzulata RH u Istanbulu. Gospođa Nakić -Vojnović pohvalila je aktivno sudjelovanje hrvatskog ženskog poduzetništva i obećala punu podršku tijekom boravka delegacije u Istanbulu.

Obzirom da je BPW Danube net jedina mrežna asocijacija ženskog poduzetništva koja pokriva Podunavsku regiju, a BPW Pula najaktivnije članice te mreže, istarskim je poduzetnicama Ministarstvo poduzetništva i obrta RH iskazalo aktivnu podršku u sudjelovanju na Istanbulskom kongresu.

Susret s hrvatskom konzulicom u Istambulu
Susret s hrvatskom konzulicom u Istambulu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa