Borba kraj Poreča: Goran Ćetojević iz Dajle spasio jednog od utopljenika

0
Goran Ćetojević (foto: 24 sata)
Goran Ćetojević (foto: 24 sata)

Izvuci mi tatu! Spasi mi tatu! Taataaa! Molim vas idite po moga tatu, vikala je u ponedjeljak oko 20 sati uplakana djevojčica na obali plaže Punta Bussola kraj Poreča, piše 24 sata. Na istoj plaži s djevojkom Manuelom zatekao se i hrabri ribar Goran Ćetojević (31) iz Dajle. Čuvši njene vapaje, bez razmišljanja se bacio u more.

Otac (31) djevojčice već je bio mrtav. No uspio je spasiti njegova prijatelja Maria Grubišića (21) iz Buja. „Uhvatio sam ga za odjeću iza vrata, držao mu glavu iznad vode i plivajući ga vukao prema obali“, svjedoči Ćetojević te dodaje da su umalo obojica završila na dnu. Dok su plivali prema obali, utopljenik ga je grčevito stisnuo za vrat .

„Vikao sam da me pusti, ali nije reagirao. Uspio sam se nekako othrvati i uhvatiti ga s boka. Uplašio sam se da neću uspjeti jer me dva puta počela izdavati snaga. Samo sam molio Boga da mi ne umre na rukama“, prisjeća se Goran. 

Dodaje da su Marija iz mora pomogle izvući prestravljena Manuela i supruga drugog utopljenika. Pomoć mu je pružila porečka Hitna pomoć i prevezla ga u pulsku bolnicu u kojoj se još bori za život.

„Ponosan sam što sam čovjeku spasio život, ali sam tužan što nisam spasio i drugog, iako mu nije bilo spasa“, kaže hrabri Goran. Brodolomci su se nakon nekoliko pića otisnuli u dječjem gumenjaku na napuhavanje i prevrnuli se nedaleko od obale. Obdukcijom će se utvrditi količina alkohola u krvi. Neslužbeno smo doznali da je preživjelom izmjereno 1,5 promila, prenosi 24 sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa