Pula i Čakovec razmijenili uspješne primjere dobre prakse

0
Boris Miletić primio je  gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača i njegove zamjenike Maria Medveda i Romana Bogdana
Boris Miletić primio je gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača i njegove zamjenike Maria Medveda i Romana Bogdana

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela, primio je 8. travnja u prostorijama Komunalne palače gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača i njegove zamjenike Maria Medveda i Romana Bogdana.

Miletić je gradonačelnika ukratko upoznao sa svim aktualnim projektima i aktivnostima koji se trenutno u Puli odvijaju, posebno mu predstavivši projekt e-Poslovanja gradske uprave koji je Puli priskrbio vrijedna priznanja i učinio rad uprave otvorenijim, učinkovitijim i transparentnijim. Više o samom projektu govorila je pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja koja je među ostalim istaknula sve prednosti e-Poslovanja, financijske uštede koje isti donosi te na koje se sve elemente poslovanja gradske uprave može primijeniti.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač na kraju izlaganja ustanovio je kako Pula i Čakovec dijele iste prioritete. „Grad Čakovec, kao i Pula, može se ponositi brojnim dostignućima. Primjerice, i Čakovec je također Grad prijatelj djece, u radu gradske uprave nastojimo postići veću efikasnost i smanjenje troškova svima našim sugrađanima, a uveli smo i besplatan bežični internet na području grada“, kazao je Kovač dodavši da su upravo zajednički projekti i interesi dokaz da je suradnja Pule i Čakovca iznimno dobra.

Njegov zamjenik, Mario Medved održao je zanimljivu prezentaciju o gospodarenju otpadom i svim naporima koje je ovaj grad učinio po pitanu zbrinjavanja otpada i očuvanja okoliša. Medved je kazao kako Čakovec već duži niz godina radi na uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom te kako su se promjene u postupanju s otpadom uvođene postupno. „Od samog početka smatrali smo da otpad nije smeće, već sirovina. Pokrenuli smo projekt odvojenog prikupljanja otpada i Čakovec danas reciklira 60% svojega komunalnog otpada i znatno smo smanjili količinu otpada koja se odlaže na odlagalište. Promjene se ne događaju preko noći, već je potrebno sustavno raditi na edukaciji i promociji takvog projekta“, zaključio je Medved.

           

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa