Jakovčić izbornu kampanju za EU parlament započeo s vinarima, maslinarima i pršutarima

0
U vinariji Kozlović u Momjanu se održao sastanak s najpoznatijim istarskim vinarima, maslinarima i pršutarima
U vinariji Kozlović u Momjanu se održao sastanak s najpoznatijim istarskim vinarima, maslinarima i pršutarima

Ivan Nino Jakovčić je 4. travnja službeno započeo izbornu kampanju za Europski parlament, uz podršku Guyja Verhofstadta, predsjednika ALDE Grupe u Parlamentu, kandidata za predsjednika Europske komisije i dugogodišnjeg premijera Belgije.

Početak kampanje za kandidata za Europski parlament započeo je održavanjem V. Međunarodne konferencije liberala u Istarskoj sabornici, u Poreč. U sklopu bogatog programa petog izdanja ILC-a, održao se u vinariji Kozlović, u Momjanu, sastanak s najpoznatijim istarskim vinarima, maslinarima i pršutarima.

Kandidat IDS-a na predstojećim europarlamentarnim izborima Ivan Jakovčić, započeo je tako u najboljem tonu, uz podršku predsjednika ALDE grupe u Europskom parlamentu Guyja Vehofstadta, izbornu kampanju kojom se na zajedničkoj koalicijskoj listi SDP-HNS-IDS-HSU kandidira za zastupnika u Europskom parlamentu.

- Ovom prilikom htio sam progovoriti o temi poljoprivrede, koja u Istri dobro funkcionira. Pedeset posto proračuna Europske unije usmjereno je prema poljoprivredi i ruralnom razvoju, a to  je puno novaca i mi s našom poljoprivredom u tome želimo sudjelovati, naglasio je kandidat Jakovčić ujedno se zahvalivši proizvođačima koji su danas gospodinu Verhofstadtu predstavili istarske proizvode.

- Oni proizvode, vole, ljube vino, pršut, maslinovo ulje, a sve su to teme o kojima ću govoriti i koje ću zastupati u Europskom parlamentu, ukoliko budem dobio povjerenje građana. Želim govoriti o afirmaciji hrvatske poljoprivrede i svemu onome što Hrvatska može dati Europi, dodao je Jakovčić.

Ivan Jakovčić kandidat IDS-a za Europski parlament istaknuo je kako resursi za razvoj poljoprivrede postoje, a Istra je pokazala i dokazala kako se ti resursi mogu pokrenuti na pravi način. Od bitnih tema naglasio je onu turizma, koji je komplementaran s poljoprivredom i čini značajnu okosnicu hrvatskog i istarskog gospodarstva i ekonomije. Važna mu je, kazao je, i teme kulture, područje u kojem ima iskustva.

Ivan Jakovčić i Guy Verhofstadt u Momjanu
Ivan Jakovčić i Guy Verhofstadt u Momjanu

Tom je prilikom, Jakovčić poručio kako želi biti i zastupnikom zapadne Hrvatske u Europskom parlamentu, obzirom da je jedini kandidat s područja Istarske i Primorsko-goranske županije na koalicijskoj listi.

- Radujem se budućim odgovornostima i spreman sam uhvatiti se u koštac s novim izazovima, ustvrdio je Jakovčić i zahvalio ALDE stranci, predsjedniku IDS-a Borisu Miletiću te potpredsjedniku IDS-a Valteru Flegu.

Predsjednik ALDE grupe u Europskom parlamentu i kandidat za predsjednika Europske komisije Guy Verhofstadt zahvalio se na IDS-a na dobrodošlici te na pozivu da sudjeluje na V. Međunarodnoj konferenciji liberala.  Njegova kampanja za predsjednika Eurospke komisije započela je prije tjedan dana, u 28 zemalja članica, rekao je Verhofstadt, a Istra mu je do sada najljepši dan kampanje iz tri razloga.

- Volim pršut, u Italiji imam 60-ak stabala maslina koje uzgajam, a volim i vino, kazao je i dodao da misli kako će imati dobrog kolegu u Europskom parlamentu.

- Za Hrvatsku i Istru ovo je poseban trenutak. Ušli ste u Europsku uniju, na jedinstvenom ste unutarnjem tržištu, a ovo su i prvi redovni izbori za Europski parlament koji se održavaju u Hrvatskoj te i vi mimate priliku poslati svoje zastupnike u Bruxelles. To su ogromne šanse koje u potpunosti trebate iskoristiti u budućnosti“, izjavio je Guy Verhofstadt dodajući kako lunutarnje tržište Europske unije ima 500 milijuna stanovnika i potrošača, što je važna poslovna prilika za sve hrvatske i istarske prozvođače.

On drži kako će se u narednom razdoblju zasigurno intenzivirati trend potražnje i potrošnje izvorne i kvalitetne hrane, što je upravo u Hrvatskoj i Istri u proizvodnji prisutno.

- ALDE grupa treća je po snazi u Europskom parlamentu. Naš je cilj promovirati male i srednje poduzetnike koji su prisutni, ili tek ulaze na jedinstveno unutrašnje europsko tržište. Naš je program fokusiran na male i srednje tvrtke, jer to je kralježnica europske ekonomije. Želimo da naši poduzetnici imaju dostupnost kvalitetnih izvora financiranja poslovanja s niskim kamatnim stopama, zakljčio je Guy Verhofstadt.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa