Psi bez nadzora: Dva napada u Umagu i Poreču

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici policijskih postaja Umag i Poreč, 2. travnja evidentirali su dva slučaja držanja životinja bez nadzora. Naime, oko 15,40 sati u Riječkoj ulici u Umagu, 50-godišnjakinja iz Umaga šetala je svog psa bez povodca i brnjice. On je u jednom trenutku skočio i ugrizao za nogu 34-godišnjaka, također iz Umaga.

Ozlijeđenom muškarcu  pružena je pomoć  na HMP Umag, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv vlasnice psa se zbog držanja psa bez nadzora podnosi optužni prijedlog.

Drugi slučaj napada psa evidentiran je oko 17,45 sati u Kadumima kraj Poreča. Do napada je došlo kada je, u blizini dječjeg igrališta, pas kojeg je bez brnjice i povodca šetala maloljetna hrvatska državljanka, ugrizao za nogu jedno dijete. Ozlijeđenom djetetu pružena je pomoć na HMP Poreč, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđeno. Protiv vlasnice psa se podnosi optužni prijedlog, izvijestila je istarska policija

Policijska uprava istarska apelira na građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.  Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa