Pulski IDS nastavlja suradnju s antifašistima

0
Predstavnici antifašista Pule i predstavnici pulskog IDS-a
Predstavnici antifašista Pule i predstavnici pulskog IDS-a

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Gradska podružnica IDS-a Pula potpisali su 2. travnja u prostorijama IDS-a pismo namjere o nastavku međusobne suradnje i prijateljstva.

Pismo su u ime IDS-a Pule potpisali predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pula Valter Boljučić i predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek, a ispred Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković.

- Ponosni smo na nastavak dugogodišnje uspješne suradnje IDS-a i UABA-e, koja se temelji prvenstveno na pružanju potpore pozitivnim vrijednostima antifašizma, izjavio je Boljunčić dodajući da će IDS i dalje nedvojbeno i jasno zastupati i poticati multikulturalne vrijednosti, toleranciju i antifašističku tradiciju kao najviši civilizacijski doseg Europe.

Predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek istaknuo je da će se također nastaviti njegovati „našu tradiciju suživota, tolerancije i antifašizma, uvažavanja ljudskih prava svakog pojedinca, svake manjine i zajednice na našim prostorima, dakle sve što kao najveću vrednotu želimo prenijeti našim najmlađim naraštajima“.

Međusobna suradnja temeljit će se na zajedničkom stavu i interesu obiju strana koje potpisom Pisma namjere potvrđuju da će obje strane zajedničkim snagama i nadalje ustrajno doprinositi izgradnji demokratskih vrijednosti i  antifašizmu.

Predsjednik UABA Livio Blašković izuzetno je zadovoljan nastavkom međusobne suradnje s IDS-om te je pohvalio IDS i Grad Pulu, posebice gradonačelnika Borisa Miletića, „za dosljedno zastupane vrijednosti antifašizma na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa