Carinici beračima oduzeli šparuge i kaznili ih s 500 kuna

0
Prekršitelji će morati platiti po 500 kuna kazne jer nemaju registriran trgovački obrt
Prekršitelji će morati platiti po 500 kuna kazne jer nemaju registriran trgovački obrt

Mi jednostavno preživljavamo od danas do sutra berući šparuge, a carina nas zaskoči i oduzima nam sve kao da smo kriminalci i krijumčari droge iako su nam ruke krvave od branja - gotovo uglas i kroz suze govore ogorčeni Dario Žužić (57) iz Umaga, Nada Vujaković (61) iz Buja i Seljman Paja (67) iz Markovca, piše 24sata.

Carinici iz Rijeke za vikend su kod Markovca na cesti Umag - Buje presreli berače šparuga. Dariju su oduzeli pet, Seljmanu nešto više od tri kilograma šparuga, a Nada je svoje uspjela spasiti paničnim bijegom u šipražje.

" Iskočili su iz auta kao da sam kriminalac"

- Iskočili su iz auta kao da sam kriminalac koji će pobjeći, a ja jedva i hodam. Imam plaćenu potvrdu šumarije da mogu u komercijalne svrhe brati šparuge. Je li ovo šverc? - pita se Dario.

Nada Vujaković sa svojom obitelji živi na rubu egzistencije.

- Ja nemam primanja i čekam milostinju od Grada. Sram me što djeci ne mogu kunu dati - očajna je Nada. Seljman kaže da kao socijalni slučaj preživljava jedući šparuge bez kruha.

- Molio sam da mi ih ostave da barem zaradim 20 kuna pa da si kupim kruh i koje jaje - priča Paja.

Prekršitelji će morati platiti po 500 kuna kazne jer nemaju registriran trgovački obrt.

- Ja nisam osoba koja vam može dati izjavu. Kada to ravnatelj odredi, odgovorit ćemo vam. Ne mogu garantirati kada ćete dobiti odgovor - rekla je Sandra Đuka iz odnosa s javnošću u Carini, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa