U centru Pule privremena regulacija prometa zbog radova

0
Predmetnom regulacijom prometa preusmjeravat će se sva vozila koja dolaze iz pravca Zagrebačke ulice prema Giardinima u Dobrichevu ulicu
Predmetnom regulacijom prometa preusmjeravat će se sva vozila koja dolaze iz pravca Zagrebačke ulice prema Giardinima u Dobrichevu ulicu

Kako bi se smanjile gužve u centru Pule, posebice u vrijeme dolaska i odlaska s posla građana, a koje nastaju zbog radova na plinofikaciji dijela Istarske ulice, od ponedjeljka 31. ožujka 2014. godine uvodi se privremena regulacija prometa u Zagrebačkoj ulici.

Predmetnom regulacijom prometa preusmjeravat će se sva vozila koja dolaze iz pravca Zagrebačke ulice prema Giardinima u Dobrichevu ulicu, izuzev vozila hitne intervencije i javnog gradskog prijevoza. Na taj način osigurat će se veća protočnost na Giardinima i dijelu Istarske ulice u kojoj se promet odvija usporeno jednim prometnim trakom te se mole vozači za strpljenje i razumijevanje. Od velike pomoći u regulaciji prometa je i Prometna jedinica mladeži.

Inače, radovi na plinofikaciji dijela Istarske ulice, od Ulice Dubrovačke bratovštine do Zadarske ulice započeli su 24. ožujka 2014. godine, nakon čega slijedi plinofikacija dijela Giardina, od Zadarske do Zagrebačke ulice. Ukoliko vremenski uvjeti i drugi čimbenici dozvole planirani dovršetak radova predviđa se do Uskrsa.

Radove izvodi Plinara d.o.o. i Monte Serpo d.o.o. Pula, a nadzor obavlja tvrtka Pontifex d.o.o. Pula. Nakon završetka plinofikacije tvrtka Cesta d.o.o. izvršit će asfaltiranje navedenih prometnica u punoj širini.

Prilikom plinofikacije dijela Giardina bit će uvedena i semaforska signalizacija za naizmjenično propuštanjem vozila javnog gradskog prijevoza.

Nakon Uskrsa slijedi nastavak plinofikacije Istarske ulice od Ulice Dubrovačke bratovštine prema Areni.

Sigurnijim, kvalitetnijim i jeftinijim energentom, uključujući i navedenu plinofikaciju, zaokruženo je preko 90 posto područja grada Pule, a ostatak se planira finalizirati do ljeta 2015. godine, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa