Rijeka zabranila ispijanje alkohola na javnim mjestima: U Istri po starom

0
Oporbeni vijećnici iz redova HDZ-a, PGS-a, Akcije mladih i Hrvatskih laburista glasali su protiv jer smatraju da je riječ o ataku na mlade ljude
Oporbeni vijećnici iz redova HDZ-a, PGS-a, Akcije mladih i Hrvatskih laburista glasali su protiv jer smatraju da je riječ o ataku na mlade ljude

Gradsko vijeće Rijeke u kojem većinu ima SDP, izglasalo je Odluku o komunalnom redu prema kojoj je ispijanje alkoholnih pića na javnim površinama prekršaj koji će se novčano kažnjavati s 500 kuna. Oporbeni vijećnici iz redova HDZ-a, PGS-a, Akcije mladih i Hrvatskih laburista glasali su protiv jer smatraju da je riječ o ataku na mlade ljude.

„Odredba se odnosi na sve, a ne samo na mlade osobe. Nitko ne brani okupljanje i zabavu, brani se konzumiranje alkohola na javnim površinama. Učestale su pritužbe na remećenje javnog reda i mira, buku, neprimjereno ponašanje, oštećivanje javne i privatne imovine. Građani će se moći slobodno okupljati, ali bez konzumacije alkohola. Osim toga, nećemo mi poslati 50 komunalnih redara koji će ići po gradu i kažnjavati ljude. Očekujemo edukativno i preventivno djelovanje. Sankcije će uslijediti tek kada ne bude druge mogućnosti“, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u obrazloženju odluke.

Inače, Rijeka nije prva u Hrvatskoj koja je donijela takvu odluku. Zabranu ispijanja alkohola na javnim površinama već imaju Osijek, Makarska, Slavonski Brod i Karlovac.

U Istri se niti jedan grad još nije usudio donijeti takvu odluku, a jedan od razloga sigurno je turizam. No, mogla bi se donijeti zabrana koja bi vrijedila samo u zimskim mjesecima. (N.Č)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa